Jobbsafari är en del avschibsted logo

Chief Engineer Plant & Piping

Metso Outotec Sweden AB · Skellefteå · Ansök senast 7 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi letar nu efter en konstruktionsledare inom rör- och anläggningskonstruktion för att förstärka vårt team på avdelningen Plant & Piping Engineering inom funktionen Metals Delivery på Skellefteåkontoret. Avdelningen ansvarar för att tillhandahålla kvalificerade ingenjörstjänster till våra produktgrupper inom affärsområdena Metals Chemical Processing och Smelting. Huvudsakligen omfattar tjänsterna att bidra i offereringsarbete, produktutveckling, produktifiering och leveransprojekt i olika former. Allt från egna små konsultuppdrag till leverans av kompletta anläggningar. Våra kunder återfinns såväl lokalt som globalt.

Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till framtidens världsledande hållbara smältverksteknologier. Du får arbeta på vårt helt nya moderna kontor i ett mycket vänligt, respektfullt och engagerande arbetsklimat med utmanande, omväxlande och intressanta uppdrag. Du får möjligheten att känna gemenskapen i projektteamen men också stå på egna ben där du har direkt kundkontakt.

Som konstruktionsledare inom anläggningskonstruktion kommer du i första hand att leda arbetet med att ta fram funktionella och optimerade layouter till de anläggningar som vi projekterar. Eftersom avdelningen ansvar för både rör- och anläggningskonstruktion kommer du även att arbeta aktivt som rörkonstruktör. Beroende på projektens storlek och omfattning kommer det team du leder kunna variera från att bara omfatta dig själv till ett antal konstruktörer. Utöver att själv utföra direkt konstruktionsarbete kommer du i din roll som ledare att ansvara för disciplinens planering, uppföljning och kvalitet i projekten.

Du kommer också att ansvara för att definiera och kalkylera disciplinens åtaganden i försäljningsuppdrag samt bistå våra produktgrupper i utvecklings- och produktifieringsuppdrag. Internt kommer även en viktig del av ditt arbete vara att bidra till avdelningens utveckling och effektivisering av arbetsverktyg, processer och rutiner.

Du rapporterar till projektledning och övergripande konstruktionsansvariga i projekt samt till chefen för avdelningen Plant and Piping Engineering.

För att lyckas i rollen tror vi att du är högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot maskinteknik eller likvärdigt och har betydande erfarenhet från projektering av industriella anläggningsprojekt där du arbetat med exempelvis layouter, processutrustning och rörkonstruktion. Du arbetar proaktivt och strukturerat samt har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. Dina personliga egenskaper gör det naturligt för dig att motivera och leda team och påverka olika intressenter. Du är flexibel, prestigelös och är villig att hugga i där det behövs.

Eftersom våra kunder finns runt om i världen så har du förmågan och viljan att resa såväl inrikes som utrikes.

Har du dessutom erfarenheter från att ha arbetat operativt inom processindustrin, framför allt smältverk, så är det meriterande. I våra uppdrag använder vi framför allt Bentleys, Avevas och Dassaults applikationer så kunskap i dessa programvaror är också meriterande.

Beskriver det här dig och är du intresserad av att vara med i vårt team? Tveka inte på att ansöka eller höra av dig för mer information.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Metso Outotec Sweden AB

Placering

Skellefteå

Kontaktperson

Metso Outotec Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons