Jobbsafari är en del avschibsted logo

Chemist

Akzo Nobel Adhesives AB · Stockholm · Ansök senast 25 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Hos AkzoNobel Adhesives AB i Årsta finns laboratorier och verkstäder för global produktutveckling och kvalitetstester av trälimsprodukter för tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. På plats finns även marknads- och försäljningsavdelningarna. Trälim och hartssystemen som utvecklas av kollegorna i Årsta tillverkas på Adhesives fabrik i Kristinehamn. AkzoNobel Adhesives AB är en del av AkzoNobel-koncernens globalt erkända Wood Coatings leverantör. Årligen levereras cirka 120 000 ton trälim till kunder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Sydafrika och Asien. För mer information www.woodadhesives.akzonobel.com


Har du en passion för färg, lim och kemi? Vill du arbeta i en internationell miljö och är nyfiken som person? Du trivs att arbeta i team. Vi söker nu en ny kollega till vårt R&D laboratorium i Årsta!

Vad kommer du arbeta med?

Som Chemist ingår du i vårt Development-team där vi idag är totalt 8 kollegor. Du kommer att arbeta inom R&D i olika utvecklingsprojekt genom att utföra tekniskt arbete i labbet med hartssyntes och produktformuleringar samt med analyser och utvärdering av bland annat limstyrka och applicerbarhet samt lagringsstabilitet.

Kemilaboratorie- och utvärderingsarbetet är centralt i din roll, och kommer innebära följande arbetsuppgifter och ansvar för dig:

• Ansvarig för att utföra utvecklingsuppgifterna i rätt tid enligt de mål och prioritet som löpande har överenskommits med teknisk projektledare och teamledare

• Ansvarig för tydlig dokumentation av eget arbete i R&D-projekt

• Allmänt bruk och underhåll av laboratoriet, samt säker och korrekt hantering av laboratoriets utrustning, material och avfall.

• Utföra laboratoriearbete enligt givna test-/utvärderingsmetoder, recept och instruktioner.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med start omgående. Du kommer vara placerad på vår site i Årsta och rapportera till Team Leader för Development Lab Wood Adhesives.

Vem är du?

Du som person är varm, ödmjuk och prestigelös med en stark teamkänsla. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp, då tjänsten innebär att du kommer planera och arbeta med de närmsta kollegorna inom teamet, men även med övriga kollegor inom R&D. Du trivs att arbeta i en laborativ miljö. Du är serviceinriktad, drivs av att leverera med hög kvalitet, och har ett öga för detaljer. Du arbetar strukturerat för att nå uppsatta mål.


För att du ska bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en kandidatexamen inom kemi/kemiteknik samt erfarenhet av labb. Erfarenhet av syntesarbete är meriterande. För tjänsten krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Varför ska du välja AkzoNobel som din nya arbetsgivare?

Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar för att ständigt nå målet att vara världsledande inom färg-, lim- och ytbehandlingar. Med fokus på mångfald och innovation arbetar vi aktivt med våra medarbetare för att du ska trivas och utvecklas kontinuerligt. Detta ligger även till grund för att vi är utnämnda till årets Employer Branding Företag 2020. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Din ansökan

Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss!

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email.


För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Erik Pettersson Thyboll, Team Leader Development Wood Adhesives, +46 70 964 57 12

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Partner, +46 76 112 85 64

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Akzo Nobel Adhesives AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Akzo Nobel Adhesives AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons