Jobbsafari är en del avschibsted logo

Chefssekreterare - assistent

Trafikverket · Ängelholm · Ansök senast 6 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

I vackert belägna Ängelholm har vi vårt huvudkontor för Trafikverksskolan. Nu söker vi en chefssekreterare/assistent till VD! Du kommer att befinna dig i en spännande lärandemiljö. Hit kommer människor för att utveckla sig. Som chefssekreterare/assistent på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

"Det är en arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra - vi brukar säga "laget framför jaget". Det är en mycket trevlig stämning på jobbet och det finns ett härligt engagemang. Jag kan inte tänka mig en bättre arbetsplats!" (sagt av en tidigare medarbetare).

Arbetsuppgifter
Som chefssekreterare kommer du ha en viktig roll inom administration, planering och genomförande av såväl den dagliga som den långsiktiga verksamheten. Du kommer vara en värdefull resurs i Trafikverksskolans styrning och utveckling och ha en stor variation av arbetsuppgifter som t ex mötesplanering, förbereda beslutsunderlag och presentationsmaterial, föra protokoll samt viss fakturahantering. Rollen innebär även planering, beredning och bevakning av ledningens gemensamma ärenden. Du kommer ingå i staben direkt under VD och är den som har övergripande kontroll på vad som händer, vet vad som är på gång och ser till att inget faller mellan stolarna.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi gärna att du är kommunikativ och snabbt kan anpassa dig i skarpa lägen och har en förmåga att göra egna prioriteringar. Du kommer att arbeta självständigt i flera parallella processer. Du är trygg i din kompetens och trivs med att hantera administrativa uppgifter som t ex besluts- och presentationsunderlag och hantera remisser, lägga in reseräkningar och planera konferenser etc. Som person är du självgående, strukturerad och har en kommunikativ förmåga. I det nära samarbetet med VD är du ett administrativt stöd och bidrar du med energi och arbetsglädje och kommer ha stora möjligheter att påverka din tjänst. Noggrannhet, prestigelöshet, flexibilitet och att bjuda på sig själv är viktiga egenskaper som vi värdesätter.

Vi söker dig som minst har gymnasieutbildning, gärna med administrativ inriktning. Vidare förväntar vi oss att du har ytterligare någon form av utbildning inom administration/ekonomi, eller har flerårig yrkeserfarenhet av liknande, relevant tjänst. För att kunna utföra arbetsuppgifterna på bästa sätt krävs det att du har god svenska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

Meriterande är att du har varit yrkesverksam i ett pedagogiskt sammanhang och har en god förståelse för en utbildningsorganisation.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 10 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-06

Upplysningar

Rekryterande chef Tonny Helm
0101243048

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Ängelholm

Kontaktperson

Tonny Helm

0101243048

Dela jobbannonsen

Anmäl annons