Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikplaneringschef till VR

VR Sverige · Stockholm · Ansök senast 10 feb. (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Nu söker vi en Chef trafikplaneringen till VR (fd Arriva) som leder 8 trafikplanerare för att optimera buss- och spårtrafiken

Vill du leda ett team med duktiga planerare att både coacha individuellt samt utveckla arbetsprocesserna? Har du erfarenhet av trafikplanering eller kollektivtrafikfrågor? Nu söker VR en planeringschef till trafikplaneringen. Ansök ansök redan idag då urvalet sker löpande!

Ditt anställningserbjudande

VR Sverige är starkt värderingsstyrt och har stora ambitioner att växa de kommande åren. Tidigare i år köpte finska VR f.d. Arriva Sverige från Deutsche Bahn och har i och med det inlett en storsatsning i Sverige med målet att öka marknadsandelarna i Sverige.

Du kommer till ett internationellt bolag som satsar mycket på sin personal samtidigt som de nu investerar stora resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att i slutänden öka kvaliteten för sina resenärer. VR Sverige har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. Du kommer få en viktig roll i en bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion.

Du kommer leda i ett välfungerande team med 7 erfarna trafikplanerare samt en tidtabellsansvarig. Gruppen är harmonisk med god stämning, samarbete och levererar goda resultat. Din blivande chef är en tidigare trafikplanerare som själv arbetat som chef över gruppen och kommer ge dig en gedigen introduktion tills du är självständig och kommer sedan vid behov fungera som bollplank.

Avdelningen som du kommer att tillhöra har goda medarbetarsiffror och du kommer även ha möjlighet att påverka din vardag och arbetsmiljö i en stor utsträckning. Du kommer erbjudas en marknadsmässig lön samt ett generöst förmånspaket.

Dina arbetsuppgifter

Som trafikplaneringschef kommer du att ansvara för trafikplaneringsprocessen för buss och lokalbanor inom VR Sverige. Du har budgetansvar och personalansvar för 8 personer. Tjänsten är en kombination av personalledning/coachning samt att utveckla arbetsprocesserna inom trafikplaneringen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att:
  • Utveckla trafikplaneringsprocessen för buss och lokalbanor
  • Leda och fördela arbetet inom trafikplaneringen av buss och lokalbanor
  • Ansvara för att nya planer som föreslås för implementering har ekonomisk bärighet
  • Leverera förslag på nya trafiklösningar, resandeunderlag, kostnadsberäkningar etc
  • Ansvara för trafikplaner till budget-/forecastarbete
  • Säkra dialogen med Kommuner, uppdragsgivare och andra intressenter
Värt att veta

Du utgår från huvudkontoret i Sickla Udde. Du har möjlighet att jobba remote vid behov men förväntas vara på kontoret i den utsträckning som behövs för att kunna vara ett stöd för trafikplanerarna och resten av organisationen. Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har erfarenhet av planering i en ledande befattning. Du har troligen jobbat med kollektivtrafik eller inom liknande område och gillar kombinationen med att arbetsleda och utveckla verksamheten.

Som person är du intresserad av att jobba med människor och gillar att få medarbetare att växa i sin roll. Du har erfarenhet av coachning och tycker det är givande. Du är en nyfiken person som gärna testar nya arbetssätt.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

VR Sverige

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Hendrik Christiansson

hendrik.christiansson@tng.se070-9378702

Dela jobbannonsen