Jobbsafari är en del avschibsted logo

Chef för projektkontor

AB GotlandsHem · Gotland · Ansök senast 10 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi fortsätter att utveckla vår projektmetodik och söker nu dig som vill ta dig an uppgiften att leda och vidareutveckla vårt nybildade projektkontor. Vi erbjuder en organisation i framåtrörelse där du inte bara bidrar utan också är med och pekar ut vägen.

Lite om dina arbetsuppgifter

Vi på Gotlandshem har blicken mot framtidens krav på ett allmännyttigt bostadsbolag och i fokus ligger kundrelationer, processer, nyproduktionsprojekt, underhållsprojekt och digital transformation.

Projektkontoret är centralt för att nå våra mål och innehåller en mängd projekt av karaktären nyproduktion, underhållsprojekt, omfattande IT-projekt samt innovativa hållbarhetsprojekt.

Projektkontoret har det strategiska ansvaret för att styra, stödja och följa upp samtliga projekt med ansvar för att prognostisera och koordinera vår projektportfölj samt utveckla hela bolagets projektmetodik och projektmognad.

I din chefsroll ingår personalansvar för våra bygg- och IT-projektledare. Du behöver vara en fena på att styra och strukturera med ett långsiktigt perspektiv för att balansera projektportföljens många risker av olika karaktär. Du ansvarar för att driva och utveckla projektkontoret och dess verktyg, modell och processer och du är operativt aktiv i projektstyrningsgrupper.

Rollen ingår i bolagets ledningsgrupp och du kommer att arbeta tätt tillsammans med många olika funktioner inom företaget.

Tjänsten är placerad i Visby.

Lite om dig

För att trivas och lyckas i rollen som chef för projektkontoret har du med dig ett stort intresse för ledarskap och att proaktivt driva en verksamhet framåt. Du är en person som har intresse för att leda, engagera och entusiasmera dina medarbetare. Du är en god förändringsledare och får energi av att utveckla och leda dina medarbetare mot företagets mål.

Som person är du initiativtagande, relationsbyggande samt har förmåga att vara både strategisk och operativ i planering och genomförande. Du har ett stort mått av sunt förnuft och ett starkt affärsfokus. Det spelar inte så stor roll vilken bransch du tidigare arbetat i. Vi söker dig som har minst fem års dokumenterad erfarenhet av projekt-, program- och/eller portföljledning. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som projektchef, har projektägarerfarenhet, är duktig på upphandling enligt LOU samt har vana från digitaliseringsprojekt.

Arbetet kräver mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska samt god datorvana.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och tycker att mångfald är en styrka. Därför välkomnar vi sökande med olika språkkunskaper, bakgrund och kön.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

AB GOTLANDSHEM – GOTLÄNNINGARNAS HYRESVÄRD

Vi är ett, av Region Gotland, helägt bostadsföretag som verkar över hela ön. Vi har byggt, förvaltat och hyrt ut lägenheter sedan 1957 och är stolta över vårt uppdrag.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AB GotlandsHem

Placering

Gotland

Kontaktperson

AB Gotlandshem

Dela jobbannonsen

Anmäl annons