Chef för den publika avdelningen

Hallands Kulturhistoriska Museum · Varberg

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Hallands kulturhistoriska museum är ett länsmuseum som bedriver regionalt museiarbete inom kulturhistoria och kulturmiljö. Museet finns på Varbergs fästning, i en makalöst vacker kulturhistorisk miljö som utgör ett viktigt besöksmål i Halland. Verksamheten bedrivs också på andra platser i Varberg och i regionen. Tillsammans med Hallands konstmuseum i Halmstad ingår vi i Stiftelsen Hallands länsmuseer.


Hallands kulturhistoriska museum består av de fem avdelningarna Samlingar, Kulturmiljö, Arkiv, Service och Publika avdelningen. Museets publika avdelning ansvarar för kommunikation, utställningsproduktion, lärande- och visningsverksamhet, program och evenemang. Avdelningen har sex tillsvidareanställda medarbetare och under sommarhalvåret upp till ett femtontal säsongsanställda, som arbetar med värdskap och dramatiserade visningar av Varbergs fästning.


Museet går nu in i en spännande period av verksamhetsutveckling och förnyelse och söker en öppen, prestigelös och erfaren ledare som kan bidra till vår utveckling. Du är engagerad i frågor som rör museers roll i samtiden och allas rätt till historien och till kultur- och kulturarvsupplevelser.


Som avdelningschef är du ansvarig för verksamhetens utveckling och för budget, personal och arbetsmiljö. Arbetet sker både löpande och i projektform och kräver ett mycket gott samarbete med övriga avdelningar, såväl som med externa partners. Därför är det viktigt att du verkar för en god samarbetskultur inom din avdelning och i museet som helhet. Du har förmåga att skapa och upprätthålla externa kontakter med många olika aktörer.


Du behöver också ha god administrativ förmåga då det ingår rapportering och uppföljning. Som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen och bidrar till vårt arbete med övergripande strategier och utvecklingsplaner Du ser helheter och kan tänka långsiktigt tillsammans med dina medarbetare och andra chefer.


Det ingår i avdelningschefernas uppdrag att delvis också arbeta operativt, tex med projektledning eller med att förstärka det löpande arbetet vid toppar i verksamheten. För den publika avdelningschefen gäller det inom något av områdena kommunikation, utställningsproduktion eller pedagogisk utveckling. Det är därför viktigt att du har praktisk erfarenhet av verksamhetsområdena, och kan kavla upp armarna när det gäller.


För att passa i denna roll ser vi att du:

· har flerårig erfarenhet av arbete som chef inom musei- eller kulturområdet.

· är en lyhörd, prestigelös ledare med förmåga att samla dina medarbetare kring tydliga mål

· skapar förutsättningar för medarbetarnas självständiga arbete mot de gemensamma målen

· har god ekonomisk och administrativ förmåga och kapacitet, med erfarenhet av omvärldsbevakning, strategiskt målarbete, budgetarbete och verksamhetsuppföljning.

· är en god kommunikatör som kan anpassa budskapen efter olika målgrupper.

· har en förmåga att skapa många kontakter såväl internt som externt.

· har en relevant akademisk examen för verksamhetsområdet t ex inom humaniora eller samhällsvetenskap, gärna kombinerat med ledarskapsutbildning.


Övriga krav

· flytande svenska, mycket god engelska, gärna övriga språkkunskaper

Önskvärt:

· körkort B


Om du ser dig själv i ovan beskrivning och ser hur du tillsammans med oss kan bidra till en ännu mer tillgänglig, spännande och angelägen kulturarvsverksamhet, tveka då inte utan skicka in en ansökan!


Befattning:

Avdelningschef


Anställningsform:

Tillsvidareanställning 100%


Arbetsgivare:

Stiftelsen Hallands länsmuseer

Tollsgatan 7, 302 32 HALMSTAD

Tel 035-19 26 00.


Placering:

Hallands kulturhistoriska museum

Varbergs fästning

www.museumhalland.se


Tillträde:

1 april 2021 eller enligt överenskommelse.


Kontaktpersoner:

Cajsa Lagerkvist, Museichef

Hallands kulturhistoriska museum

cajsa.lagerkvist@museumhalland.se

0760-22 63 66


Lotta Bodmar, HR

Stiftelsen Hallands länsmuseer

lotta.bodmar@kulturmiljohalland.se

035 – 19 26 07.


Fackliga företrädare:

SACO/DIK Amalia Friberg Jedström,

amalia.friberg-jedstrom@museumhalland.se

0760- 23 14 11


Vision Camilla Hasselström

camilla.hasselstrom@museumhalland.se

0340 – 131 30

Sista ansökningsdag:

2020-12-13


Ansökan med CV och personligt brev sänds via e-post till:

ansokan@kulturmiljohalland.se

Ange ”Ansökan Chef publika avdelningen”, i meddelandefältet.


I dessa tider kommer vi att hålla en första intervjuomgång digitalt. Vänta inte för länge med din ansökan!


Stiftelsen Hallands Länsmuseer Halmstad och Varberg omfattas av offentlighetsprincipen vilket innebär att dina ansökningshandlingar kan komma att begäras ut. Alla som begär ut allmänna handlingar kan därmed ta del av dina personuppgifter.

Om du skickar e-post till oss kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt gällande Dataskyddsförordning (GDPR) och enligt vår personuppgiftspolicy, vilken finns på:

www.hallandslansmuseer.se/policys--viktiga-dokument.html

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hallands Kulturhistoriska Museum

Placering

Varberg

Kontaktperson

Stift. Hallands Länsmuseer Halmstad O Varberg

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Chef publika avdelningen i din ansökan