Jobbsafari är en del avschibsted logo

Chef driftcentral Öst, Vy Buss, Stockholm

Chef driftcentral Öst, Vy Buss, Stockholm

Vy Buss AB · Stockholm · Ansök senast 31 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Driftcentralen Öst är en av tre driftcentraler inom Vy Buss och arbetar inom såväl kommersiell trafik som upphandlad trafik.

I den här rollen leder du arbetet i driftcentralen som är en servicefunktion som utgör ett stöd för förarna och de lokala depåerna. Driftcentralen samverkar dagligen med de lokala depåerna för att säkerställa kundnytta, driftsäkerhet och effektivitet i leverans enligt trafikavtalen. Trafikledningen fungerar som arbetsledare för förare i trafik och vårt arbete kännetecknas av god framförhållning och kostnadseffektivitet.

Personalansvaret omfattar 13 personer som är trafikledare och personalplanerare fördelade på två orter, i Gävle och Stockholm. I Gävle har du stöd av en gruppledare för dagliga frågor. Du rapporterar till logistikdirektören, som är placerad i Göteborg och deltar i planering av uppdragsverksamheten tillsammans med respektive affärschef. Ett viktigt uppdrag är kontinuerligt förbättringsarbete och arbetsgrupper för projekt, samt att effektivisera verksamheten inom Driftcentral Öst.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Ledarskap för driftcentralen - trafikledning & personalplanering
  • Planering och uppföljning av verksamhet i samverkan med ledare i bussdriften
  • Personalansvar med medarbetarsamtal och kompetensutvecklingsplaner
  • Introduktion av nya medarbetare
  • Driva verksamheten effektivt inom budgeterade ramar i enlighet med våra värderingar
  • Följa upp verksamhetens nyckeltal, analys och insatser för att nå målen
  • Ansvara för att alla avvikelser rapporteras in, utreds, följs upp
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete i verksamheten
  • Utveckla och effektivisera verksamheten
En önskad bakgrund är ledarerfarenhet från liknande verksamhet, t ex trafikledning för buss, lastbilcentral, spårtrafik, larmcentral, taxi etc. Du ser positivt på pulsen i drift som pågår 24/7 och har kunskap om regelverk och arbetsmiljöfrågor. Med erfarenhet av målinriktat arbete som bygger på rutiner och nyckeltal skapar du en stabil och effektiv organisation. Du har erfarenhet av budget och ekonomisk uppföljning och god datorvana för systemstöd. Utbildningsbakgrund är gymnasienivå och gärna trafikledarutbildning eller motsvarande.

Som ledare är du tillgänglig, proaktiv, tydlig och trygg när du bygger effektiva team. Du delar med dig av dina kunskaper och leder med goda exempel. Personliga egenskaper som önskas är ansvarskänsla, förmåga att planera och att ha helhetssyn. Du skapar engagemang och förtroende och kommunicerar lätt på alla sätt.

Vi ser fram emot att höra av dig! Välkommen med din ansökan via www.maquire senast den 31 oktober. Om du har frågor, kontakta Daniel Ågren på Maquire 0735-19 40 50.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vy Buss AB

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons