Jobbsafari är en del avschibsted logo

CFO till Nordic Biomarker i Umeå

Vedea AB · Umeå · Ansök senast 26 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Eftersom vi växer, expanderar till nya marknader och hela tiden söker både nationella och internationella förvärvsmöjligheter behöver vi nu samla ekonomifunktionen till huvudkontoret i Umeå. Hos oss på Nordic Biomarker får du som CFO en viktig och affärsinriktad roll på en arbetsplats med fantastiska kollegor som ställer upp för varandra. I rollen som CFO är du med och påverkar och formar organisationen för att stötta bolagets fortsatta tillväxt.

Ansvarsområden

I din roll som CFO arbetar du mycket nära vd med att utveckla bolagets affärsverksamhet. Här får du planera och leda den ekonomiska och finansiella verksamheten, kombinerat med både affärsutveckling och teamarbete. I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för bland annat årsbokslut, revision, finansiering, budget, prognoser, bokföring, lönefunktion samt företagets affärssystem.

Du är medlem i företagets ledningsgrupp och stöttar styrelsen och ledningsgruppen i frågor som rör affärsutveckling, företagsekonomi, revision och finansiering. Du tar fram och analyserar ekonomiska rapporter och presenterar beslutsunderlag och rekommendationer.

I samband med företagsförvärv är du tillsammans med vd en av nyckelpersonerna som identifierar och utvärderar förvärvskandidater, och därefter medverkar du även vid själva förvärvet och integrationen.

Som CFO har du även personalansvar för omkring fem personer inom ekonomi, IT, HR och administration, samt ansvar för alla outsourcade ekonomirelaterade processer.

Vem är du?

Du är en affärsdriven, engagerad och självständig person med ett strukturerat och analytiskt tankesätt. Du har hög arbetskapacitet och gillar att driva många projekt samtidigt. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift och motiveras av att samarbeta och få din omgivning att växa och utvecklas.

Du har universitetsexamen inom företagsekonomi eller motsvarande samt minst några års erfarenhet som CFO eller controller, gärna i produktbolag. Du har även erfarenhet av och kompetens inom redovisning och bokslutsarbete. Vi vill gärna att du har erfarenhet av företagsförvärv samt erfarenhet av eller intresse för IT, system och analysverktyg. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Din ansökan

Nordic Biomarker AB samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 26 februari 2023 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med CFO.

Om Nordic Biomarker

Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom Life Science, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Nordic Biomarker grundades i Umeå 2007 och har idag även en anläggning i Linköping och anställda i Stockholm och Peking. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 20% per år de senaste fem åren så har vi på samma tid gått från att vara ca 20 till idag 85 anställda. Vi är dock bara i början av vår tillväxtresa och erbjuder en spännande och dynamisk arbetsplats. Vårt huvudkontor ligger i Umeå i nya moderna lokaler, inspirerade av vårt nordiska läge och Arktis. Besök gärna www.nordicbiomarker.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vedea AB

Placering

Umeå

Kontaktperson

Vedea AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons