Jobbsafari är en del avschibsted logo

CFO Adventure Box

Adventure Box · Stockholm · Ansök senast 12 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Adventure Box har en vision: Att bli en globalt ledande plattform för skapande och delning av användarskapade spel. Resan påbörjades 2014 och har nu nått en punkt där företaget står redo att ta en ledande position i denna enorma marknad. Adventure Box patentskyddade streamingteknologi låter spelare enkelt skapa, dela och spela 3D-spel online. Företaget har under 2020 adderat nya affärsmodeller och intäktskällor med videoreklam och en egen plattformsvaluta, BUX. Adventure Box möjliggör handel med spelkomponenter mellan spelare. Intäktsdelning och abonnemang kommer adderas.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Growth Market och har nyligen genomfört en riktad nyemission som säkrar den fortsatta planerade tillväxten. Idag har bolaget 15 anställda och rekryterar för att vara ca 25 personer efter Q1 2021.

Företaget är byggt på och drivs i enlighet med sina värderingar. Våra värdeord är Användare, Data och Diversitet. Vi tror på en produkt som behövs och som gör världen bättre och roligare. Vår teknik öppnar möjligheter för människor från hela världen, även utan avancerad utrustning eller utbildning, att skapa och spela egna och andras 3D-spel online. Och vår marknadsplats öppnar möjligheter för människor från hela världen att tjäna på sin kreativitet. Läs mer om detta på https://corp.adventurebox.com/se/

Uppdraget:
Adventure Box står i detta nu i början av en spännande tillväxtresa. Vi tror att du vill vara med på denna resa. Placeringen är i Stockholm men med världen som arbetsfält. Vårt bolag är byggt av människor från hela världen och har personal i Paris, Sevilla, Malta och Indien.

Övergripande ansvar och arbetsuppgifter
  • Ansvara för en utveckling av ekonomifunktionen som klarar planerad tillväxt inklusive att leda redovisningskonsulters arbete.
  • Som en del av ledningsgruppen bidra till hela verksamhetens utveckling.
  • Övergripande ansvarig för redovisning, bokslut/ÅR, kvartalsrapporter till Nasdaq och ekonomirapportering i enlighet med Nasdaqs riktlinjer.
  • Vara VD behjälplig i strategiska frågor och bistå med beslutsunderlag till ledning och styrelse.
  • Självständigt arbeta med ekonomiska och finansiella frågor såsom kassaflödesanalys, intäktsprognosticering, lönsamhet, kapitalstruktur, rörelsekapital, m.m.
  • Stort fokus kommer ligga på att utveckla säkra system för de olika intäktsströmmarna och intäktsdelning.
  • Budget och prognosarbete, business controlling.
  • Vara ansvarig för bolagsformalia, bank- och bolagsjuridik.
  • Ansvara för utvalda HR-relaterade frågor inom och utom Sverige.
  • Ansvar för kontorsrelaterade avtal med leverantörer.
  • Stödja VD med IR-frågor.
  • Tillsammans med VD ansvara för att bolaget följer MAR (insiderregler) och loggbok.
Du rapporterar till bolagets VD och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med chefer för marknadsföring, utveckling, produktledning och forskning.

Vem är du:
Civilekonom eller annan relevant utbildning och med följande erfarenheter:
  • Några års erfarenhet som ekonomichef/financial controller med en bra grund i både redovisning och ekonomistyrning.
  • Du har stort intresse av att utveckla ekonomi- och rapporteringsfunktioner, ta fram nyckeltal och verktyg för analys.
  • Erfarenhet från börsbolag är meriterande, likväl som en erfarenhet från bolag med liknande affärsmodell.
  • Erfarenhet från litet entrepreneuriellt företag i tillväxt.
  • Din svenska och engelska är flytande i tal och skrift och har du spanska eller franska i bagaget kan du få använda den med!
Du är driven och övertygande och kommer samarbeta bra med hela verksamheten - olika kulturer och personligheter. Du är affärsorienterad och road av att med ledningen bygga en stark affärskultur. Du har ett mod att utmana och en vilja till ständig förbättring. Självklart - som ytterst ansvarig för ekonomifunktionen i ett börsbolag är det viktigt att du är pålitlig och noggrann - kvalitetsmedveten i det du tar dig för och med integritet.

Har du frågor kontakta Signposts rekryteringskonsulter Fredrika Schartau 070 510 71 30 eller Stina Nord 073 654 52 57. Intervjuer sker löpande. Sista dag för ansökan är 12 december.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Adventure Box

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons