Jobbsafari är en del avschibsted logo

Category Buyer

Thule Group · Gnosjö · Ansök senast 23 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Rollen

I takt med att vår verksamhet växer uppstår behov av nya kollegor inom inköp. Som Category Buyer kommer du att ha en viktig roll i att utveckla kategorin i nära samarbete med Global Category Manager. Vi jobbar med ett kategoristyrt inköp med målsättning att utveckla och optimera respektive leverantör för att skapa de bästa förutsättningarna för lönsam tillväxt och långsiktiga relationer.

I denna tjänst blir din kategori plastverktyg och prototyper. Det är förstås en stor fördel med erfarenhet och kunskaper om detta, men för oss är det inget hinder om du saknar detta, förutsatt att du har tekniskt intresse och vilja att lära dig.

Som Category Buyer blir du ansvarig för att utifrån strategin för plastverktyg och prototyper:
  • Tillsammans med plastkategorichefen besluta såväl antal som vilka leverantörer Thule skall samarbeta.
  • Säkerställa nuvarande och framtida kapacitet och flexibilitet hos leverantörerna.
  • Bygga och upprätthålla starka relationer med externa/interna intressenter som leverantörer, projektinköpare, logistik, produktutveckling, kvalitet, Supply Planner.
  • Koordinera leverantörsval av nya plastverktyg i samarbete med kategorichef och projektinköpare
  • Driva underhållsprocessen för verktyg i både Europa och Amerika (reparationer, byten)
Du ingår i inköpsavdelningens kategoriteam och rapporterar till Global Category Manager. Placeringsort är Hillerstorp.

Din profil

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom logistik, ekonomi, Supply Chain Management, eller skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Du har ett par års erfarenhet inom inköp, gärna i en internationell miljö och företag med egna produkter. Vidare ser vi att du har god teknisk förståelse och intresse.

Andra viktiga kompetenser är IT/Affärssystem, ekonomi, juridik/avtal och förhandlingsvana. Då vi är en internationell verksamhet är det viktigt att du hanterar engelska språket obehindrat.

Som person är du affärsmässig, kommunikativ och vass på att bygga goda relationer. Initiativtagande och resultatfokus är andra viktiga egenskaper. Arbetssättet förutsätter analytisk förmåga, problemlösning och struktur.

Självklart är det positivt om du likt oss har en aktiv livsstil och gillar våra produkter.

Vi erbjuder

Du erbjuds en tjänst med många interna och externa kontakter där affärsmässighet och relationsbyggande är avgörande för att lyckas. Vi strävar efter att vara en öppen och nyfiken organisation, där vi delar med oss av vår kunskap och inspirerar varandra. Inom Thule Group hittar du människor som brinner för de produkter vi tillverkar och det friluftsföretag vi är. Vi delar samma värderingar och vi gillar att ha kul. Alla våra medarbetare har ett gemensamt ansvar för att upprätthålla den andan och bidra till den.

Det här uppdraget är för dig som trivs i en central roll med stort eget ansvar att utveckla och säkerställa goda samarbeten med våra leverantörer. Det är en internationell roll med många kontaktytor. Perfekt för dig som gillar det!

I den här rekryteringen samverkar vi med Stella Rekrytering & Ledarskap. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Elin Dresch på 072 21 23 87 eller Christer Johansson på 070 670 25 85. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Om Thule Group

Thule Group är ett globalt sport- och fritidsföretag. Vi erbjuder produkter av hög kvalitet, med smarta funktioner och hållbar design som gör det lätt för människor världen över att leva ett aktivt liv. Under mottot Active Life, Simplified. - och med ett fokus på konsumentdriven innovation och ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv - utvecklar, tillverkar och marknadsför vi produkter inom produktkategorierna Sport&Cargo Carriers (takräcken, takboxar, hållare för cykel-, vatten- och vintersporter, samt taktält för montering på bilen), Active with Kids (barnvagnar, cykelvagnar och cykelbarnstolar), RV Products (markiser, cykelhållare och tält för husbilar och husvagnar) och Packs, Bags & Luggage (vandringsryggsäckar, resväskor och kameraväskor).

Thule Group har cirka 3.300 anställda vid 9 produktionsanläggningar och 35 försäljningskontor över hela världen. Produkterna säljs på 140 marknader och försäljningen under 2021 uppgick till 10,4 miljarder kronor.

www.thulegroup.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Thule Group

Placering

Gnosjö

Kontaktperson

Elin Dresch

0706702585

Dela jobbannonsen

Anmäl annons