Jobbsafari är en del avschibsted logo

Byggnadsinspektör

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 23 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som byggnadsinspektör har du arbetsuppgifter som består av myndighets- och tillsynsfrågor, vilket innebär att hålla möten med byggherrar och kontrollansvariga samt med entreprenörer, projektörer och andra sakkunniga inom olika discipliner. Du kommer att besluta om vilka kontroller som skall ligga till grund för ett projekt, fatta beslut om att byggen får lov att påbörjas, utöva tillsyn genom arbetsplatsbesök samt efter samråd på arbetsplatsen slutligen utfärda slutbesked. Då stadsbyggnadskontoret är den myndighet som utövar tillsyn över byggnationen i staden ingår det också att du i tjänsten, med hjälp av lagstiftningen, ska agera vid akuta brister i byggnadsbeståndet. Du är en del av samhällsbyggnadsprocessen, det vill säga att du ger service till såväl allmänhet som professionella byggherrar i form av råd och upplysningar men även att bereda och presentera ärenden för byggnadsnämnden. I arbetet ingår också att vara en kompetens inom det tekniska området i kontorsövergripande utvecklingsprojekt. Omvärldsbevakning är en del av tjänsten då det är viktigt att vara uppdaterad med den senaste lagstiftningen och tekniken i branschen. Arbetet innehåller också administrativa uppgifter och du rapporterar till enhetschefen.

Kvalifikationer

För att arbeta som byggnadsinspektör hos oss vill vi att du har högskoleutbildning inom byggnadsteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Är du civilingenjör inom Väg och vattenbyggnad med inriktning på byggteknik är meriterande. Du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Längre arbetslivserfarenhet från konsultbranschen eller entreprenörsleden samt erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet inom bygganmälan är meriterande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi söker dig som är lika intresserad av att arbeta med människor som med teknik. Du ser helheten, är intresserad av att följa ett projekt från idéstadiet till slutförande och är en person som vill utveckla dina kunskaper inom byggandets alla områden. Det är lätt för dig att analysera, tolka och dra slutsatser från information. Din administrativa färdighet är god och du är van att arbeta i en bredd av IT-stöd. För dig är det en självklarhet att jobba i team och du trivs i mötet med människor vare sig det är kollegor, byggherrar, entreprenörer eller allmänheten.

Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar vi förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Stadsbyggnadskontoret är en dynamisk och kreativ arbetsplats, med lokaler mitt i Malmös centrum. Vi är 230 medarbetare och drygt 20 chefer, fördelat på fem olika avdelningar.

En del inom stadsbyggnadskontoret är stadsarkitektavdelningen, där ca 50 personer arbetar, varav ca 15 är knutna till den enhet där tjänsten är placerad. Enhetens inriktning är teknisk handläggning av bygglov.

Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare, och några till. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Övrigt
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Magnus Norlin

0709-342 437

Dela jobbannonsen

Anmäl annons