Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bygglovshandläggare

Landskrona stad · Landskrona · Ansök senast 15 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Stadsbyggnadsförvaltningen planerar staden och svarar för myndighetsfrågor enligt bland annat plan- och bygglagen och plan- och byggförordningen. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, bygglov samt mätning och kartläggning. Förvaltningen har sex avdelningar: stadsarkitektavdelningen, planavdelningen, stadsmiljöavdelningen, Mark- och exploatering, MBK/GIS och administrativa avdelningen. Stadsarkitektavdelningen består av ett team med sex medarbetare med olika kompetenser och en bygglovschef. Här arbetar arkitekter, bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer. Avdelningen arbetar med förhandsbesked, bygglov, anmälan, olovligt byggande och ovårdade tomter (tillsyn) samt rådgivning till medborgarna och företagen. Vi söker dig som är samarbetsinriktad, kvalitets- och resultatmedveten samt kan arbeta kreativt och självständigt.

Arbetsuppgifter
Som bygglovshandläggare handlägger du självständigt bygglov, marklov, rivningslov, anmälningsärenden och förhandsbesked i såväl stort som smått. Att hantera tillsynsärenden vad gäller olovligt byggande ingår också i arbetsuppgifterna. Bygglovsbeslut fattas i stor omfattning på delegation, men du behöver även formulera tjänsteskrivelser till stadsbyggnadsnämnden. En del av arbetet består även av att ge råd och upplysningar kring bygglovsprocessen till Landskronamedborgarna och företag. Du ska kunna leda dig själv och dina kollegor framåt mot verksamhetens mål. Vidare önskar vi att du tar initiativ till utveckling av vårt arbete och våra vardagliga rutiner. Hos oss får du möjligheten att växa som medarbetare och skapa ett starkt team tillsammans med dina kollegor. Vi arbetar både i grupp och enskilt beroende på uppgifternas art. Du ska vara en drivande och trygg handläggare som gärna delar med sig av nyheter inom plan- och byggområdet som exempelvis rättsfall och lagändringar. Då vi är en myndighet strävar vi efter en smidig hanteringsprocess, men samtidig en rättssäker hantering. Kommuninvånarnas behov och plan- och bygglagen är utgångspunkter i vårt arbete. Du har möjlighet att kunna arbeta hemifrån en dag i vecka så länge vi har ett bra kundfokus med oss.

Kvalifikationer
Vi söker dig som redan arbetar som bygglovshandläggare/bygglovsarkitekt eller har en bygglovshandläggarexamen från en yrkesutbildning. Vi önskar att du har kunskap och erfarenhet av bygglovsprocessen och myndighetsutövning inom PBL, PBF och BBR. Tjänsten innebär självständigt arbete och samarbete både internt och externt. För tjänsten krävs att du kan läsa, skriva och tala obehindrat på svenska. Det är meriterande om du behärskar engelska och andra språk. Vi arbetar i en digitaliserad bygglovsprocess med ärendehanteringssystemet Castor, vilket gör att du behöver känna dig trygg och bekväm med papperslöshandläggning. Vi vill att du bidrar med en glad, positiv och konstruktiv anda så att vi tillsammans kan ge god service till kommuninvånare och näringsliv och samtidigt skapa en trevlig arbetsplats.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Landskrona stad

Placering

Landskrona

Kontaktperson

Linda Sadjadi Warming

0418-473557

Dela jobbannonsen