Business Development Manager

Procudan A/S · Malmö

·

Ansök senast 19 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Procudan A/S har under många år varit det tyska bolaget Symrise skandinaviska distributör av flavours till kunder främst inom livsmedelsindustrin. Nu vill man stärka upp den lokala närvaron i Sverige genom att rekrytera en Business Development Manager som ska utveckla försäljningen med befintliga och nya potentiella kunder i primärt Sverige, dessa har hittills hanterats direkt från huvudkontoret i Tyskland.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter


Uppdraget som Business Development Manager handlar om att skapa en hållbar och lönsam tillväxt på primärt den svenska marknaden genom befintliga och nya kunder, du kommer att vara kommersiellt ansvarig för de stora kunderna inom produktområdet flavours.

Du säkerställer ett nära och värdeskapande samarbete mellan kunder, Procudan och Symrise AG, med fördel sker detta genom en direkt dialog med olika avdelningar på kundföretagen. Symrise kommer kunna bistå med relevant expertkunskap där så behövs. Förtroende hos kunder bygger du bland annat upp genom din förståelse för livsmedel och flavours. samt din förmåga att komma med förslag på den bästa lösningen för varje kunds enskilda behov.

I rollen ingår att utveckla, kommunicera och implementera affärsplaner för att säkra tillväxt genom befintliga och nya kunder samt positionera Symrise/Procudan som en ledande leverantör. Du identifierar strategiska tillväxtmöjligheter samt utvecklar och upprätthåller fördjupad marknadskunskap om relevanta delar av värdekedjan.

Vem är du?

Vi söker en person som har minst 5 års erfarenhet från en försäljningsroll inom livsmedelsindustrin med kundansvar.

Du besitter bred kompetens inom livsmedel/flavours och ingredienser och trivs med att bygga relationer. Du har lätt för att involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt, mycket tack vare att du är duktig på att uttrycka dig muntligt och i skrift med tydlig och god kommunikativ förmåga samt van att anpassa budskap efter olika mottagare.

För att trivas och bli framgångsrik i rollen så är du är en person som drivs av att göra affärer, du är resultatinriktad, ansvarstagande, organiserad och fokuserad på uppgiften. Det är viktigt att du tycker om att få saker att hända och se resultatet av strategiska mål och handlingsplaner i praktiken. Som person är du även proaktiv, drivande, handlingskraftig, prestigelös samt har en god analytisk höjd. Du är nyfiken och ser till hela affären inom bolaget och hur du kan bidra till att utveckla den.

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning, med fördel inom marknadsföring eller livsmedel. Du har goda IT-kunskaper, helst SAP, Navision och MS Office (Excel, PowerPoint, Word). Förutom svenska talar och skriver du god affärsengelska.

Praktisk information

Det här är en nyinrättad roll som rapporterar till Sälj- och Marknadsdirektören hos Procudan A/S. Vi ser gärna att du arbetar från kontoret i Malmö. Anställningen ligger hos Procudan i Sverige.

I tjänsten ingår en hel del resor då du regelbundet besöker kunder, och ibland har interna möten på kontoren i Tyskland och Danmark. Totalt ca 40-60 resdagar om året.

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar Procudan med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Henrik Höjman på 072-207 53 65 eller Annika Norberg på 070-486 65 93.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Procudan A/S

Placering

Malmö

Kontaktperson

Henrik Höjman

072-207 53 65