Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Development Manager till Schibsted Marketing Services

Business Development Manager till Schibsted Marketing Services

Schibsted · Stockholm · Ansök senast 20 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och leda och skapa nya affärsmöjligheter tillsammans med ett gäng kompetenta kollegor både på SMS och på våra bolag Aftonbladet, Blocket, Svenska Dagbladet, TV.nu, Klart och Omni? Trivs du dessutom i en roll med många kontaktytor och med att djupdyka i olika branscher? Då är detta ett jobb för dig!

Schibsted Marketing Services (SMS) söker nu en Business Development Manager som ska både utvärdera affärsmöjligheter samt genomföra komplexa affärsutvecklingsprojekt. Syftet med rollen är att skapa nya och framtida intäkter inom våra olika branscher som exempelvis FMCG, Fordon, Retail och Telekom för att nämna några. Projekten kan vara såväl långsiktigt strategiska som operativa men med målen att öka vår marknadsposition samtidigt som vi skapar större värden för våra annonsörer och partners.

Arbetsuppgifter och ansvar:

I rollen som Business Development Manager har du ett flertal olika spännande ansvarsområden och arbetsuppgifter. Affärsutvecklingsprojekten innefattar hela spektrumet av nya produkter, paketeringar och partnerskap som sammantaget driver vår affär framåt. Du kommer att samarbeta med många olika stakeholders i organisationen, från SMS ledningsgrupp till andra viktiga funktioner inom Schibsted. Du är den som dels kommer ha det övergripande helhetsperspektivet på alla utvecklingsprojekt och säkerställa progress, samt den som är drivande i strategiska initiativ inom utvalda branscher. Tjänsten har den svenska marknaden som fokus men kommer även inkludera projekt som spänner över flera länder och då främst Norge.

Andra uppgifter och ansvar i rollen kan vara:
  • Utreda affärsmöjligheter och stötta seniora beslutsfattare med beslutsunderlag, business case och konsultation för identifiering av affärsutvecklingsinitiativ
  • Koordinera och kravställa kring insikts- och analysarbete, konkurrentanalys och behovsanalys kopplat till affärsutvecklingsprocessen
  • Bidra med kvalitativ input till prioriteringsprocessen och koordinera initiativ från beslut till utveckling till operationalisering.
  • Presentera olika business case och affärsinitiativ för SMS ledningsgrupp och andra viktiga stakeholders
Utöver täta kontakter med ledningsgrupper och representanter inom de olika bolagen kommer du att samarbeta tätt med våra försäljningschefer, Global Head of Strategy och Head of Business Development and Operations.

Vem är du?

Vi söker dig som har dokumenterat god erfarenhet av att arbeta med och leda affärsutvecklingsprojekt, gärna med många olika stakeholders. Du vågar tänka stort och drivs av att skapa nya affärer. Du har även stor kunskap och erfarenhet gällande att initiera, driva och operationalisera projekt eller affärsinitiativ. Givetvis har du god erfarenhet av affärsnära analys och problemlösning. Vidare är du van vid att skriva och kommunicera tydliga business case och andra beslutsgrundande underlag till seniora stakeholders. Vi ser det som klart önskvärt med kunskaper inom liknande affärskontext som hos oss på SMS. Din utbildningsbakgrund är minst en kandidatexamen men gärna en masterexamen i företagsekonomi, ekonomi eller likvärdigt.

Vi sätter stort värde på personliga egenskaper. Att ha mycket bra samarbetsförmåga och att vara en god kommunikatör, innefattande presentationsteknik och retorik ses som nödvändigt för att vara framgångsrik i denna roll. Du har även en stark analytisk ådra och trivs med problemlösning. I övrigt är du framåt, och gillar att se resultat med ett arbetssätt som är systematiskt och organiserat.

Vad erbjuder vi:

Hos oss får du arbeta med inspirerande kollegor i en av Sveriges största mediekoncern, med goda möjligheter till personlig utveckling. Du får även en god inblick i starka varumärken som Aftonbladet, Blocket, SvD, Klart och TV.nu.

Varför ska du välja oss?

Vi har bra förmåner såsom: härliga medarbetare, mobiltelefon, laptop, friskvårdsbidrag, Learning Lab för utbildning och kompetensutveckling, Benify med massor av erbjudanden, roliga evenemang att delta i och fina kontor i centrala Stockholm med mera. Vi älskar också vad vi gör och vi tror starkt på vår vision - "The number one choice for advertisers in the Nordics".

Empowering you!

Vi bryr oss om dig och fokuserar både på din personliga och professionella utveckling. Därför har vi skapat Schibsted Life, vårt friskvårdsinitiativ! Målet är att skapa en god arbetsmiljö där du kan växa både som professionell och privat person, känna dig engagerad i ditt arbete och tycka om att gå till jobbet varje dag.

Välkommen med din ansökan - redan idag! Urval kommer att ske efter årsskiftet.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Schibsted

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons