Jobbsafari är en del avschibsted logo

BUSINESS CONTROLLER

Real Competence · Stockholm · Ansök senast 15 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gillar du struktur och har en förmåga att se förbättringsmöjligheter? Vill du arbeta med hela affären tillsammans med engagerade kollegor och vara nära till besluten? Då är du kanske den person som vi söker!

Bakgrund
Swedish Airport Infrastructure AB (SAIAB) är en långsiktig och solid fastighetsägare som skapar värde genom att äga, aktivt förvalta och utveckla infrastrukturfastigheter på, och i anslutning till, Sveriges tre största flygplatser, Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport. Bolaget bildades 2015 som ett joint venture mellan Alecta och Swedavia och är idag en ledande aktör inom segmentet flygplatsnära fastigheter.

Fastigheterna utgörs av bland annat hangarer, fastigheter för logistik, verkstäder, kontor och utbildning. Den uthyrningsbara ytan uppgår till ca 270 000 kvm och det totala fastighetsvärdet uppgår till ca 6 900 Mkr.

Vi befinner oss i fortsatt utveckling och har flera intressanta utvecklingsprojekt och planerade större investeringar. Till vårt team söker vi en framåtriktad och analytisk Business Controller som vill vara med och leda SAIAB till nästa nivå.

Tjänsten
Som Business Controller är ditt uppdrag att säkerställa bland annat ekonomiska analyser och uppföljningar som leder till bra beslutsunderlag och kvalitetssäkring, både inom affär och projekt.

Du kommer tillsammans med bland annat bolagets CFO att vara en del i bolagets utveckling. I din roll ingår bland annat framtagning av rapporter, genomföra presentationer, uppföljning och analyser. Du kommer även att arbeta med strategiska inköps- och projektfrågor.

Du kommer vara en del av ett tight team och arbeta verksamhetsnära som en länk mellan olika funktioner inom bolaget. I denna roll rapporterar du till VD och utgår från våra trevliga lokaler på Office One på Arlanda Airport. Resor i tjänsten förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ekonomistyrning och controlling
  • Kalkyler, analyser och ekonomisk uppföljning, t ex lönsamhetsanalyser av verksamheten (förvaltning och uthyrning), investeringar och projekt
  • Tillsammans med bland annat CFO ta fram information samt sammanställa och analysera rapporter till bolagets VD/styrelse såsom delårsrapporter, helårsrapport, budget, prognoser mm
  • Delta i affärsplan, budget-, prognos- och bokslutsarbete
  • Delta i bolagets inköpsarbete
  • Effektivisera och utveckla användandet av befintliga system och digitala verktyg
Erfarenhet och kompetens
För denna tjänst ser vi att du har eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot företagsekonomi eller motsvarande. Kanske arbetar du som Controller, Projektcontroller och vill bredda dig och ta ett mer strategiskt ansvar? Eller har du lång erfarenhet som Business Controller och vill jobba i ett mindre team och närmare besluten?

Du bör ha goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i såväl tal som skrift, då arbetet innebär en hel del rapportering och kommunikation. Självklart har du även god systemvana.

Erfarenhet från fastighetsbranschen och av projekt- och strategiskt inköpsarbete är meriterande.

Personliga egenskaper
För denna roll söker vi dig som är affärsinriktad, analytisk, proaktiv och med en god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Då du har en central roll där du arbetar nära affären är det viktigt att du är kommunikativ och social. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann och pådrivande. Du har lätt för att se samband, har god förmåga att se effektivitetsförbättringar och drivs av att skapa resultat.

Övriga personliga egenskaper som vi värderar högt är prestigelöshet och integritet. Naturligtvis delar du SAIABs vision om att vara den ledande aktören inom infrastrukturfastigheter för flygplatsnära verksamheter.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att bli en del av en platt organisation med korta beslutsvägar. Rollen innebär ett utvecklande och omväxlande arbete hos en kapitalstark och långsiktig fastighetsägare. Eftersom vi är i en utvecklingsfas har du möjlighet att vara med och sätta din prägel i bolagets utveckling.

Bolagets VD har en stark värdegrund som främjar ett tryggt, stimulerande och öppet arbetsklimat.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar SAIAB med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på "Lediga Jobb". Vi behandlar ansökningar löpande fr o m den 8 augusti, så sök snarast dock senast den 29 augusti. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på farnaz.mortazavi@realcompetence.se alternativt Michaela Axelsson på michaela.axelsson@realcompetence.se

Säkerhet har hög prioritet för oss på SAIAB eftersom en del av våra fastigheter ligger inom olika skyddsobjekt. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. En del av säkerhetsprövningen utgörs av registerkontroll.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Real Competence

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons