Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Controller till Vy Buss, Göteborg

Business Controller till Vy Buss, Göteborg

Vy Buss AB · Göteborg · Ansök senast 30 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om rollen
Till vårt affärsområde upphandlad trafik söker vi nu en business controller. I rollen ingår att proaktivt verka för ständiga förbättringar i enlighet med våra gemensamma värderingar, avdelningens och bolagets mål. En effektiv verksamhet med kundfokus är avgörande när det gäller efterlevnad och utveckling av våra affärsavtal och har stor inverkan på det ekonomiska utfallet.

Tillsammans med ansvarig chef för affärsområdet, är du drivande gällande affärsområdets verksamhetsstyrning och avtalsuppföljning. Tillsammans med ansvarig chef, affärschefer och koncernens övriga stödfunktioner deltar du i bolagets budgetprocess, medverkar i framtagning av mål och nyckeltal samt följer upp och analyserar ekonomiskt resultat, kvalitet och lönsamhet.

Som business controller deltar du i olika arbetsgrupper hos såväl uppdragsgivare som inom den egna organisationen. Du följer upp den egna verksamheten och rapporterar till externa uppdragsgivare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande;
  • Ansvara för analys av affärsområdets resultat och avtalsuppföljning
  • Budget och prognosarbete
  • Ekonomisk rapportering
  • Ta fram grafiskt tilltalande presentationer
  • Medverka i att utveckla och förmedla rutiner för bolagets verksamhetsstyrning
  • Vara en aktiv del av affärsområdets utvecklingsarbete, proaktiv föreslå förbättringsåtgärder
  • Konkurrent och omvärldsanalyser
Vi söker dig som
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi, verksamhetsstyrning eller liknande. Du har minst ett par års erfarenhet av arbete som controller i ett produktions- eller tjänsteföretag med budget, målstyrning, uppföljning och rapportering som arbetsuppgifter. Du talar och skriver obehindrat på svenska och behärskar engelska. Du har god datorvana och dina kunskaper i Excel är mycket goda.

För att lyckas i rollen behöver du ha god planeringsförmåga, samt erfarenhet av att strukturera vardagen och arbeta självständigt. Du är noggrann, analytisk och ansvarsfull. Du är resultatinriktad och drivande i att nå uppsatta mål. Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer genom engagemang och flexibelt förhållningssätt, och är mycket bra på att kommunicera siffror och dess innebörd.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med placering på Vy Buss AB:s huvudkontor i centrala Göteborg. Du kommer tillhöra affärsområdet upphandlad trafik och rapportera till ansvarig chef. Du kommer även arbeta tätt med ekonomiavdelningen och ha en streckad linje till ekonomidirektören. Ett fåtal resor i tjänsten kan förekomma. Tjänsten förläggs i huvudsak till kontorstid, men kommer vid behov att kunna innebära visst arbete på kvällar och helger.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Vy Buss med rekryteringsföretaget Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Martin Dahlberg på 0763-170741. Du ansöker med bifogat CV på jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 30 januari.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vy Buss AB

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons