Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Controller till Orkla Care

Business Controller till Orkla Care

Orkla Care AB · Stockholm · Ansök senast 28 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Just nu rekryterar vi på Vindex en Business Controller till vår kund Orkla Care i Stockholm. Rekryteringsprocessen sköts i sin helhet av Vindex medan anställning erbjuds direkt hos Orkla Care.

Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, personliga hygienprodukter, munvård, sårvårdsprodukter och tvättmedel i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Grumme, Nutrilett, Jordan, Star Nutrition, Salvequick, Family Fresh, Bliw, Active Care, Samarin, LdB, Pharbio, L300. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.

Vi söker en Business Controller till ekonomiavdelningen på Orkla Care AB:s huvudkontor i Solna. Orkla Care AB har ca 300 anställda varav ett hundratal har sin arbetsplats i moderna och trevliga lokaler på huvudkontoret i Solna Business Park. Övriga anställda finns på företagets produktionsanläggning i Falun. Orkla Care präglas av en öppen, varm och energifylld företagskultur och där både bolagets och individens utveckling värdesätts.

I rollen kommer du att rapportera direkt till Finance Director. Du kommer att arbeta tätt ihop med finansorganisationen som består av 5 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Business Controller på Orkla Care

  • Ansvarig för att driva och upprätta av budget och prognosprocessen
  • Rapportering och uppföljning bl.a.. av lönsamhet, mixanalys, price management
  • Analys av resultat, avvikelser och ta fram finansiella nyckeltal
  • Stötta och till viss del arbetsleda en mer junior controller
  • Kontinuerligt stötta upp och driva förbättringsprojekt, tex automatisering av processer
  • Vissa administrativa uppgifter förkommer
Önskade kvalifikationer och personliga egenskaper för rollen som Business Controller på Orkla Care
  • Relevant utbildning inom ekonomi/finans
  • 3-5 års erfarenhet av liknande uppgifter
  • God erfarenhet av Office-paketet, framförallt inom Excel
  • Meriterande med systemerfarenhet från SAP (S4 HANA), Tagetik och Power BI
  • Kvalificerade språkkunskaper i svenska och engelska
  • Ansvarsfull, driven och kommunikativ som person
  • Du bör ha förmågan att arbeta proaktivt, känna dig trygg i din roll och inneha en mycket god analytisk förmåga

För den här rollen lägger vi stort värde vid att dina personliga egenskaper passar kulturen hos Orkla Care. Vi söker en person som vågar ta för sig, som drivs av en vilja att ständigt lära, är en lagspelare och som trivs med breda kontaktytor.

Vi erbjuder

Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska och mycket kända varumärken, där du under stort eget ansvar i din roll. Kulturen och arbetsmiljön hos Orkla är stimulerande, varm och omhändertagande, stort lokalt ansvar med engagerade chefer och medarbetare.

Kontakt och ansökan

Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Vid intresse, skicka ditt CV i PDF-format till oss på Vindex och ange ref EBBC1908 Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Emma Borg (070-545 66 45 eller emma.borg@vindex.se) vid fler frågor kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Rekryteringsbolag Business Controller

Vindex tillsätter Business Controllers i Stockholm. Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Business Controller? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Orkla Care AB

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons