Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Controller till DHL Freight

DHL · Malmö

·

Ansök senast 3 apr. (28 dagar kvar)

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Business Controller på DHL Freight har du en mycket verksamhetsnära roll med uppdrag att utveckla och bygga vidare ekonomistyrningen inom organisationen.

Du kommer att ingå i en regional ledningsgrupp där du blir ett viktigt stöd i att agera rådgivare och säkerställa att rätt affärsbeslut tas. I rollen ingår både att ta fram och att vidareutveckla rapporter till ledning och produktion.

Du kommer att tillhöra divisionen International som omsätter 2 miljarder SEK och ingå i ett lokalt team på tre Business Controllers som rapporterar till Business Controlling Manager International. Teamet har ett proaktivt synsätt och är en viktig funktion i verksamhetens fortsatta framgång.

Vi söker nu dig som motiveras av ett fritt arbete i en ansvarsfull roll och trivs i en högpresterande miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Identifiera trender och proaktivt driva förbättringsarbete
 • Analysarbete baserat på utfall och fastställande av orsaker till avvikelser, vidta åtgärder och uppföljning av dessa
 • Planera och genomföra budget, prognos och rapportering
 • Delaktig i månadsbokslut
 • Stödja resultatansvariga med uppföljning och analys av ekonomiska utfall och nyckeltal
 • Ansvar för underhåll av BI-verktyg
 • Medverka i och leda projekt
 • Utveckling av system, rutiner och processer
 • Aktiv part i regional ledningsgrupp
Din bakgrund och egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara utåtriktad och kommunikativ och gilla att knyta kontakter i organisationen. Du är analytisk och noggrann och trivs i en roll som både innebär arbete självständigt och i grupp. Du har förmågan och lusten att på ett pedagogiskt sätt klargöra kopplingen mellan siffrorna i rapporterna och affärsverksamheten.

Du är civilekonom eller motsvarande och har ett antal års erfarenhet från liknande roll i ett större bolag. Du behöver ha god förståelse för redovisning och vara flytande i engelska och svenska. Du behöver också ha intresse för Excel, system och BI-verktyg.

Vad erbjuder DHL?

Inom DHL finns det stora utvecklingsmöjligheter, både nationellt och internationellt och man arbetar strukturerat med medarbetarnas karriärvägar.

DHL kännetecknas av en högpresterande miljö där kunskapsnivån är hög och viljan bland kollegorna att dela med sig och hjälpa till är stor. Du kommer att ingå i ett mycket socialt och trevligt team.

Placeringsort: Placering på kontoret i Malmö med tjänsteresor till kontoret i Helsingborg ett par dagar i veckan.

Om DHL

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 520 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070-764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller kandidatansvarig Viktoria Asp på 073 -748 20 92, viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

DHL

Placering

Malmö