Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Controller till Brightstar, Stockholm

Business Controller till Brightstar, Stockholm

Brightstar · Stockholm · Ansök senast 4 apr.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Söker du en omväxlande och utåtriktad business controllerroll i en internationell miljö? Lockas du av att jobba i ett prestigelöst team med fokus på analys och att stötta verksamheten? Brightstar söker nu en Business Controller för en bred controllerroll till sin nordiska ekonomiorganisation. Du kommer att jobba med varierande uppgifter, i teamet tillsammans med övriga medarbetare i den nordiska ekonomifunktionen, med fokus på försäljningssidan och den finska samt danska verksamheten. Som Business Controller rapporterar du till Head of Commercial and FP & A och arbetar på kontoret i Kista tillsammans med ett 35-tal kolleger.



Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stödja forecast- och budgetprocessen
  • Detaljerad analys och rapportering i bokslut
  • Agera businesspartner till säljorganisationen genom t ex veckorapportering, upphandlingar, offerter och business Case
  • Ansvarig för lönsamhetsanalys och uppföljning av försäljningsstatistik i Norden
  • Superuser för BI- och rapporteringsverktyget Insight
  • Beräkningar av försäljningsrelaterade bonusar och rabatter
  • Delta i och driva förbättringsprojekt
  • Strukturera och förbättra befintligt analysarbete
  • Vara ett stöd till Business Controller Norden
  • Övriga koordinerande och administrativa uppgifter
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarade och ett par års erfarenhet inom controlling. Du har tidigare haft en roll där du har stöttat verksamheten, gärna mot en säljorganisation och gärna på nordisk nivå. Du behöver kunna använda Excel effektivt i ditt arbete och tidigare erfarenhet av ERP- och BI-system är ett krav. Den vi söker kan också uttrycka sig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Som Business Controller kommer du att arbeta självständigt, men har en viktig roll att stötta, utmana och samarbeta med chefer och ledning. I det arbetet kommer du att ha stor nytta av att du är utåtriktad, serviceminded och kommunikativ. Den vi söker är också proaktiv och kan vara kravställande vid behov. Vi har en platt organisation och hjälper varandra, varför även prestigelöshet och samarbetsförmåga efterfrågas. Övrigt som är viktigt för rollen är att man har god analytisk förmåga och som controller hos oss måste man vidare tycka om att vara med i en snabbfotad, dynamisk och föränderlig organisation.

Vad erbjuder företaget dig?

Brightstar erbjuder ett arbetsklimat som präglas av innovation, teamwork och högt kundfokus. För rätt person erbjuder vi en spännande och varierande tjänst där du har goda möjligheter att utvecklas. Du blir en del i ett framåtsträvande och innovativt företag i en högst aktuell bransch. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor och sitter i nyrenoverade och fräscha lokaler i företagstäta Kista i Stockholm.

Placeringsort: Stockholm



Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Brightstar

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons