Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Controller / Regional Chef Säljsupport - region väst

Business Controller / Regional Chef Säljsupport - region väst

Ahlsell Sverige AB · Göteborg · Ansök senast 31 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Ahlsell erbjuder en affärskritisk och utvecklande ledarroll, där förbättringsarbete, resultatfokus och sinne för att analysera siffror värdesätts starkt. Tjänsten som Sales Business Controller ingår i Prevex och Ahlsells regionala ledningsgrupp, samt ansvarar för att driva gruppen regional säljsupport.

Ahlsells vision är att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat, El och Fastighet. Detta förutsätter en god samverkan inom och mellan de olika segmenten, samt väl fungerande processer och rutiner. Vill du med ett serviceorienterat och konsultativt förhållningssätt stötta region väst, med ambition och ansvar att skapa en hållbar och lönsam verksamhet?

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Rollen som Business Controller / Regional Chef Säljsupport innebär att driva och utveckla rutiner, processer och ekonomiska styrmedel inom region väst. Du leder och planerar arbetet för avdelningen Regional Säljsupport och när verksamheten kräver är du delaktig i olika kvalitets- och utvecklingsprojekt. Vidare arbetar du med ekonomiska analyser och har ett delansvar för ekonomistyrningen i regionen. Du analyserar försäljningsstatistik, drar slutsatser och kommer med förslag på åtgärder.

Tjänsten erbjuder en nyckelfunktion och en del i både Prevex och Ahlsells regionala ledningsgrupp, med främsta fokus att både operativt och strategiskt stötta Regionchef och regionens Försäljningschefer med relevant information, träffsäkra analyser och skarpsinniga förslag till åtgärder. Konkret innebär tjänsten att ta fram, förstå och kommunicera korrekt analys och data, därför krävs det att du har sinne för detaljer, samtidigt som du har enkelt för att se helheten och förstå konsekvenser.

Du rapporterar till Christian Morton-Fincham, Regionchef, som har fullt försäljnings- och resultatansvar för verksamhetens 20-tal butiker, över 400 medarbetare och en omsättning på ca 4,1 miljarder. Tjänsten innebär till viss del resor, då du stöttar samtliga filialer i region väst och vi ser gärna att du utgår från Ahlsells fina kontor i Mölndal.

Ahlsell är en värderingsstyrd organisation som erbjuder sina medarbetare utveckling och en mycket god arbetsmiljö. Atmosfären är kamratlig, möjligheterna att påverka stora och du kan genom din kompetens inom verksamhetsstyrning utveckla region Väst att nå fortsatta framgångar. Ahlsells värdeord ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR genomsyrar ledarskapet, från koncernledning och genom hela verksamheten.

Tjänstens ansvar och uppdrag:
  • Genom ett konsultativt förhållningssätt stötta Regionchef, regionala Försäljningschefer, samt regionens säljorganisation.
  • Personalansvar för fem medarbetare inom regional Säljsupport, samt planera, leda och fördela arbetet i gruppen.
  • En del i både Prevex och Ahlsells ledningsgrupp i region väst.
  • Stötta funktioner inom Tjänstelogistik, såsom transport- och logistiklösningar.
  • Delta i projekt kring M&A och integrationer av förvärv, samt bidra med analys och prognos vid om- och nyetableringar.
  • Identifiera orsaker och samband för att nå ökad effektivitet och affärsframgångar.
  • Utveckla rutiner och processer, samt delge dina kunskaper inom affärskritiska och ekonomiska beräkningar, nyckeltal, styrmedel och underlag, för prioritering av säljdrivande insatser.
  • Skapa förutsättningar för en transparent, tydlig och effektiv verksamhet som samverkar och lär av varandra.
OM DIG
För att trivas i rollen ser vi att du är positiv, konsultativ, samt service- och lösningsorienterad, samtidigt som du har sinne för siffror och att analysera komplext material. Du trivs i en ansvarsfull roll och är genuint intresserad av att utveckla dig själv, ditt team och regionen. Vidare är du skicklig på att skapa interna samarbeten och uppfattas som förtroendeingivande och lyhörd. Vi tror att du är en person som gillar att se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt.

Du har tidigare yrkeserfarenhet från liknade roll; Head of Business Control, Administrativ Säljchef, Supportchef, Ekonomichef, samt gärna tidigare ansvar för logistikfrågor. Vidare ser vi gärna att du har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande kompetensnivå, samt gärna branscherfarenhet och god produktförståelse. Självklart har du mycket goda IT-kunskaper, från Excel såväl som från olika affärssystem.

Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder, likväl som att fungerade arbetsprocesser skapar effektivitet och finansiell framgång. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör nytänkande, hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

Ansökan
Vi hoppas att du som känner igen dig i tjänstens beskrivning söker och/eller om du har några frågor kontaktar ansvarig rekryterare Kajsa Sandén från Salesonly. Du är välkommen att texta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 9-10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen.
Varmt välkommen!

Om ahlsell
Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: "Sales Business Controller", "Chef Säljsupport", "Business Controller", "Head of Business Control", Supportchef, Kundservicechef, "Head of Customer sucess", Ekonomichef, Försäljningschef, Säljchef, Säljledare, Försäljning, Ahlsell, SalesOnly, Göteborg, ledarskap, chef, service, logistik, ekonomi

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ahlsell Sverige AB

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons