Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Analyst Region Stockholm

Stockholm · Huddinge · Ansök senast 15 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Business Analyst Region Stockholm

MediaMarkt är Europas ledande konsumentelektronikkedja och har verksamhet i Sverige sedan 2006. Med snart 29 varuhus och webbutik är MediaMarkts vision att bli den mest föredragna elektronikhandlaren i Sverige. Vårt huvudkontor i Stockholm är en servicefunktion för våra varuhus och vår webbutik

MediaMarkt Stockholm söker nu en ny kollega!

Vill du vara spindeln i nätet för regionens utveckling framåt? Vill du stötta dina ledarkollegor i regionen med analyser, handlingsplaner och hitta nya potentialer för framtiden?

Då är du den vi söker!

I rollen som Business Analyst kommer du stötta region Stockholm (Varuhusen Drottninggatan, Barkarby, Heron City, Nacka, Länna, Täby och Mall of Scandinavia) med analysarbeten, projektledning och uppföljning. Du kommer mestadels arbeta från MediaMarkt Heron City men stötta hela regionen där du besöker och kan sitta i de andra varuhusen i Stockholm, Du rapporterar till CCO/varuhuschefen i Heron City.

Exempel på arbetsuppgifter;
  • Leverera analys av Price assortment till regionens CCO/varuhuschefer månadsvis med förslag på åtgärdsplan
  • Hjälpa regionens CCOs och varuhus med prioriteringar ur ett lönsamhetsperspektiv
  • Bistå CCOs med analyser på begäran
  • Bistå CCOs med analyser på begäran (för regionen)
  • Sprida erfarenheter och best practice inom Regionen
  • Analysera månadsresultatet för regionens varuhus och summera de största avvikelserna till CCOs och Controlling
Detta innebär att du kommer ha mycket kontakt med regionens CCOs för att bidra till en positiv utveckling i regionen, därför ser vi att du har ett analytiskt öga, lätt för att se potentialer i siffror och ta fram konkreta handlingsplaner. Du kommer ingå i en grupp om 5 Business Analysts fördelade i landets regioner, du kommer tillsammans med dina kollegor utveckla affärsområdet framåt genom kontinuerlig kontakt, veckomöten etc. Resor inom rollen kan förekomma för att besöka varuhusen i regionen vid större åtgärder, men också besök på vårt huvudkontor vid behov.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du vara en person med god analytisk förmåga och ha lätt för att dra slutsatser av rapporter. Vi förväntar oss att du antingen har erfarenhet från en ledande befattning inom detaljhandeln alternativt annan

relevant bransch.

Din personliga lämplighet är en viktig del som vi lägger stor vikt vid, samtidigt som vi gärna ser att du även har en djup kunskap gällande det produktområde du kommer att arbeta inom. Du behöver vara en strukturerad person som håller igång dig själv då arbetet är väldigt fritt. Då affärsområdet är helt nytt inom företaget lägger vi stor vikt i dina tidigare

erfarenheter och vad de kan bidra med för den framtida utvecklingen.

Vad kan MediaMarkt erbjuda dig?

Som Business Analyst hos oss får du en spännande och utvecklande roll med stort eget ansvar inom ett nytt affärsområde. Du kommer vara spindeln i nätet och ha kontinuerlig kontakt med personer från regionens 6 varuhus och även kollegor inom olika avdelningar på huvudkontoret.

Du kommer få gå en utbildning i hur man läser våra viktigaste rapporter och i projektledning.

Du får anställning hos en av de ledande aktörerna inom hemelektronikbranschen där du får arbeta med de senaste produkterna och blir en del av en företagskultur som präglas av engagemang, öppenhet och mycket driv.

Är du intresserad?

Tjänsten är en heltid tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning initialt. Start är omgående med respekt för eventuell uppsägningstid.

Skicka in din ansökan idag, dock senast 2022-05-15. Observera att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I våra rekryteringsprocesser genomför vi en bakgrundskontroll på slutkandidat innan anställning kan bli aktuell.

För frågor eller funderingar vänligen kontakta Chief Customer Officer/Varuhuschef Heron City Alexander Borchies borchies@mediamarkt.se

Välkommen med din ansökan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stockholm

Placering

Huddinge

Kontaktperson

Lindah Lindahl Norén

073-2090578

Dela jobbannonsen

Anmäl annons