Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Analyst med intresse för IT och finans

Business Analyst med intresse för IT och finans

Academic Work · Stockholm · Ansök senast 28 aug.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en Business Analyst till Clara Financial Consulting AB som satsar på IT- och verksamhetskonsulting inom finans. Här får du en unik möjlighet att bli en del av ett ungt bolag i expansionsfas. Förutom att du kommer ges stora möjligheter att utvecklas både inom IT och finans kommer du få ett gäng härliga och kompetenta kollegor som du kan lära dig mycket av!

Information om uppdraget

Clara Financial Consulting är ett modernt och kompetent företag, som genom att vara den attraktivaste arbetsgivaren inom sin nisch, kan erbjuda sina kunder de bästa konsulterna på marknaden. Företaget drivs idag av fem partners där samtliga är aktiva i bolaget.

Detta gör att du kommer kunna komma med idéer och förslag på nya koncept och faktiskt få dessa uppmärksammade då miljön präglas av en öppen och entreprenöriell atmosfär.

Clara tror även på transparens i bolaget och att du som medarbetare ska ha full insyn i vad som händer. Du kommer komma till ett sammansvetsat konsultteam på drygt 20 personer med mycket kompetens inom finansområdet generellt och framförallt inom värdepapper och kapitalförvaltning. Trots att stora delar av arbetet går ut på att vara ute hos kund satsar företaget mycket på att ses internt för att bygga en bra företagskänsla och utbyta erfarenheter. Det görs genom frekventa möten som ofta avslutas med trevliga middagar samt konferenser på härliga platser eller gemensamma after-works på kontoret.

Arbetsuppgifter

En vanlig dag som Business Analyst kan innebära att du arbetar med att analysera kunders behov och IT-lösningar för att sedan kunna identifiera förbättringsområden och implementera dessa via kravställning. Du kommer exempelvis arbeta med att ta fram finansiell data som du med hjälp av system sammanställer, analyserar och gör beräkningar på för att sedan skapa rapporter. En annan viktig del i rollen är att effektivisera kundernas processer och arbetssätt.

Beroende på din kompetens och intresse kan även rollen anpassas så att den blir mer teknikinriktad och då innehåller inslag av systemdesign, utveckling och data warehousing.

Vi söker dig som
  • Universitetsutbildning inom industriell ekonomi, teknisk fysik, eller annan motsvarande utbildning inom finans och teknik
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom området
  • God systemvana och vana att jobba i exempelvis Excel. Det är högt meriterande med erfarenhet av system för hantering och analys av värdepapper och portföljer
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, detta då du kommer använda båda språken i arbetet
Som person är du stabil och trygg i dig själv. Du tycker om att samarbeta med andra och att med hög servicekänsla hjälpa andra. Din kommunikativa förmåga är stark och du har lätt för att anpassa dig efter olika situationer

Meriterande:
  • Arbetat i portföljsystem som SimCorp Dimension (SCD), eller motsvarande
  • Erfarenhet inom exempelvis SQL, .Net, Java eller webbutveckling
Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Målargatan 7 i centrala Stockholm
  • Kontaktuppgifter: Martina Obiols, martina.obiols@academicwork.se
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Work

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons