BUS, CHASSIS AND CABS P&L – SIMAS beredare Batteriproduktion (VCB kablage och VCB kopplingsdosor)

SCANIA CV AB · Södertälje

·

Ansök senast 2 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Var med och bygg en hållbar framtid

Scanias ambition är att vara med och driva utvecklingen för ett hållbart samhälle framåt, och trenden med elektrifiering är stark inom fordonsindustrin.

Production and Logistics, P&L, är inne i en innovativ och spännande fas där samarbete med många funktioner på Scania är nödvändigt för att förstå vad elektrifieringen innebär när vi nu planerar och förbereder framtida produktion. Vi förbereder både komponenttillverkning som till exempel batteriproduktionen och installationen av elektriska komponenter på slutmonterings-verkstädernas serie- och förserieliner för att skapa rätt förutsättningar för att hantera de utmaningar som detta teknikskifte för med sig.

Som en del av att skapa bra strukturella förutsättningar för framtidens Scania och som en del av att bygga ett bra team med bra kompetens inom elektrifiering så ser vi nu över möjligheterna till insourcing av viss kabeltillverkning och tillverkning av vissa kopplingsboxar till våra fordon.

Är du en person som intresserar dig för elektrifiering och andra människor och vill vara en del av det teamwork som krävs i arbetet att skapa en hållbar framtid? Då kan vi ha arbetet just för dig!

Vi söker nu en SIMAS-beredare att förstärka vårt team.

Dina arbetsuppgifter som SIMAS-beredare
  • Skapa, underhålla och leverera materialhanteringsmetoder, förråd, godsmottagning, mm i SIMAS
  • En viktig roll i produktutvecklingsprocessen och produktintroduktioner
  • Använda produktinformation från en rad olika system och informationsbärare; MONA Assembly, FRAS, OAS, ritningsarkivet.
  • Tätt samarbete med R&D och andra funktioner inom P&L som kommer att vara mottagare av dessa produkter.
Din profil

Du har Scania tekniker eller motsvarande utbildning och har minst ett års erfarenhet av SIMAS eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du kommer att få

Kablagemontering, batteriproduktion och automatiserad montering är ett nytt kompetensområde för oss inom P&L, som du får möjligheten att tillsammans med oss bygga upp. Trots att det är ett tämligen nytt område så finns stöd att få i form av utbildningar, fokus från ledning och stöd från lokal styrgrupp. Vidare så kommer du att få ett brett kontaktnät inom P&L samt med externa parter.

Batteriproduktion på Scania är en ny enhet men vi har redan byggt ett starkt team och hjälper varandra och kontinuerligt förbättrar våra tvärfunktionella arbetssätt för att säkra våra processer.

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Produktionsteknisk Gruppchef Therese Eriksson, telefon 08-553 529 10

Chef Batteriproduktion Tony Persson, telefon 08-553 725 53

Ansökan

Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök via hemsidan Reflex/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 2021-01-02. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. JobID: 20203613.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje