Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bostadsrådgivare

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 31 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

En stor del av arbetet kommer att innebära personliga möten. Som bostadsrådgivare ska du ge stöd i bostadssökande och på pedagogiskt vis vägleda och förmedla information om bostadsmarknaden och boende. Vi har öppen mottagning två dagar i veckan och erbjuder även förbokade besök. I din roll som bostadsrådgivare ska du också hålla i kurser samt arbeta för samverkan såväl internt och externt.

Du förväntas att delta aktivt i utvecklingen av verksamheten. För att kunna tillhandahålla rätt stöd bör du hålla dig kontinuerligt uppdaterad med boendefrågor. Även administrativa arbetsuppgifter ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Utbildning i hyresjuridik är meriterande.

Det är starkt meriterande om du har minst ett års arbetserfarenhet inom ekonomiskt och/eller boendebistånd. Meriterande erfarenheter är god kännedom om Malmö stads organisation, socialtjänsten, bostadsmarknad, boende och hyresjuridik samt erfarenhet av att hålla information i större grupper. Det är också en fördel om du har arbetserfarenhet av att möta personer som befinner sig i svåra situationer och/eller har begränsade svenskkunskaper.

Du behärskar svenska språket i både tal och skrift samt engelska i tal.

Personliga egenskaper och förmågor som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är:
  • God förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt och tydligt sätt till en varierad målgrupp
  • Flexibel, kreativ och ser möjligheter
  • Ansvarstagande och god samarbetsförmåga
Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Bostadsrådgivningen tillhör avdelning boende tillsyn och service. Bostadsrådgivningen är en verksamhet som startades i maj månad 2019 och är under utveckling utifrån malmöbornas behov. Den är kommunövergripande och vänder sig till alla malmöbor som behöver information, råd och vägledning i boendefrågor och i sitt bostadssökande.

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning (vikariat) ca 12 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Från mars 2021 eller enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Helle Harbo

0731-512924

Dela jobbannonsen

Anmäl annons