Bolagsjurist - vikariat

Spendrups · Botkyrka

·

Ansök senast 8 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Avdelningsbeskrivning

Avdelningen koncernjuridik arbetar brett med koncernens affärsjuridiska frågor, med särskilt fokus på kommersiell avtalsrätt, immaterialrätt (särskilt varumärkesrätt) och marknadsrätt.

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist på Spendrups Bryggeri erbjuder vi dig möjligheten att arbetar nära marknadsavdelningen med varumärkes- och marknadsföringsfrågor. Du får även arbeta med koncernövergripande projekt som involverar Spendrups och dess dotterbolag. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att granska annonser och annat marknadsföringsmaterial, granska och upprätta kommersiella avtal, administrering samt hantering av varumärkesfrågor i förhållande till externa konsulter. Andra vanliga arbetsuppgifter rör GDPR, bolagsrätt och konkurrensrätt. Arbetet är varierande och ställer krav på att du har ett pragmatisk och affärsmässigt förhållningssätt till de juridiska frågor som aktualiseras.

Tjänsten rapporterar till chefsjuristen.

För denna tjänst söker vi dig med:
  • juristexamen och 2-4 års erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller bolag
  • mycket goda kunskaper avseende marknadsföringsrätt och varumärkesrätt
  • kunskaper avseende livsmedelslagstiftning eller snabbrörliga konsumentvaror är meriterande
  • god analytisk och administrativ förmåga
  • behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
Som person är du självständig, positiv, engagerad och initiativrik. Du har hög integritet och tvekar inte att fatta egna beslut. Du har du lätt för att samarbeta, har ett prestigelöst förhållningssätt och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du trivs med att arbeta brett inom affärsjuridiken med varierande arbetsuppgifter.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenheter. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked eller bjuda in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 8 november 2020

Tillträdesdag: 11 januari 2021 eller efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Vikariat t.o.m. januari 2022

Placeringsort: Vårby, Stockholm

För mer information om tjänsten: Elena Perrone, Chefsjurist, 073 - 966 65 15

För mer information om rekryteringsprocessen: Johanna Alfredsson, HR-generalist, 076 - 501 03 39.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Spendrups

Placering

Botkyrka