Jobbsafari är en del avschibsted logo

Boendestödjare

Föreningen Mikaelgårdens Läkepedagogiska Inst · Södertälje · Ansök senast 28 aug. (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Boendestödjare i din ansökan

Längtar du efter ett meningsfullt jobb, där du tillsammans med andra kan göra skillnad på riktigt? Vill du jobba i en icke vinstdrivande verksamhet där individen alltid står i fokus?

Vi söker medarbetare till våra boenden vid Mikaelgården!

Om Mikaelgården

Mikaelgården erbjuder boenden för barn och ungdomar inom ramen för LSS och HVB och driver grundskola och grundsärskola.

Vi är en icke vinstdrivande läkepedagogisk verksamhet och vår skola har waldorfinriktning.

På Mikaelgården har vi skapat en terapeutisk miljö för barn som behöver mer än tillfälliga punktinsatser. Eleverna, som är i grundskoleåldern, kommer från hela landet och uppvisar ett brett spektrum av olika psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Vanligt förekommande diagnoser är ADD, ADHD, Autism, Trots- och Tourettes syndrom.

Mikaelgården ligger naturskönt en bit utanför Järna centrum. Undervisningslokaler, samlingssal, matsal och bostäder ligger alla på samma område och bildar ett levande sammanhang, vilket skapar en särskild känsla av trygghet och samhörighet

Vi erbjuder en varm och trivsam atmosfär med en tydlig dagsrytm. Här ges möjligheter till social träning, men även övning i allt som rör det dagliga livets praktiska sysslor. Vår grundläggande tanke är att stärka barnets inneboende förmågor och vi är övertygade om att det inom varje individ finns stora utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar individuellt med alla barn för att skapa trygghet, helhet, sammanhang och utveckling.

På Mikaelgården finns sju boenden i nära anslutning till skolan. I varje boende bor 4-5 barn/ungdomar. Tre av våra boenden har tillstånd enligt LSS och fyra har tillstånd för HVB.

Varje enskilt boende har en enhetsansvarig som tillsammans med ett team av 6-7 medarbetare ansvarar för "sitt" boende. Stor hänsyn tas till att varje elevs individuella behov tillgodoses. Alla barn har sin egen kontaktperson i boendet.

Om tjänsten

För att arbeta hos oss behöver du ha ett genuint intresse för barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser samt tilläggsproblematik.

I arbetsuppgifterna ingår förutom att aktivera och umgås med barnen/ungdomarna ordinarie vardagssysslor som städning, matlagning osv. Du kommer att följa med våra barn och ungdomar på olika aktiviteter där du förväntas delta tillsammans med barnet/ungdomen. Det är viktigt att du är duktig på att motivera, och framförallt inspirera. I arbetet ingår också dokumentation och föräldrakontakter.

Arbetet kräver att du är trygg i dig själv, samt att du kan hantera och har erfarenhet av utmanande beteenden. Vi lägger även stor vikt vid att man som medarbetare är aktivt deltagande i arbetsteamet och att man följer gemensamma riktlinjer och rutiner. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp.

Vi erbjuder kontinuelig fortbildning i form av internutbildningar, och handledning både i grupp och kring våra elever.

OMFATTNING: Deltid 80-100%, samt timvikarier.

PROVANSTÄLLNING: 6 månader

ARBETSTID: Rullande schema där jour, helg och kvällspass ingår.

TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse.


Kvalifikationer

* Tidigare erfarenhet av arbete med barn med neuropsyiatiska funktionsnedsättningar och lågaffektivt bemötande är ett önskemål.

* Adekvat utbildning för arbetet är meriterande, tex undersköterska, beteendevetare, behandlingsassistent, stöd/socialpedagog, socionom utbildning och eller utbildning inom läkepedagogik.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du är ansvarstagande, flexibel och har ett genuint intresse för barn och ungdomar med psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Vi förväntar oss att du är bra på att bygga relationer, skapa kontakt och föra en nära dialog med övriga kollegor i organisationen.

Sista ansökningsdag 28 augusti.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig att samtidigt visa utdrag från belastningsregistret.

Ansökan skickas med personligt brev och CV till: rekrytering@mikaelgarden.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Föreningen Mikaelgårdens Läkepedagogiska Inst

Placering

Södertälje

Kontaktperson

Föreningen Mikaelgårdens Läkepedagogiska Inst

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Boendestödjare i din ansökan

Dela jobbannonsen