Jobbsafari är en del avschibsted logo

Boendestödjare till nystartad LSS-boende

Adela LSS AB · Sigtuna · Ansök senast 12 feb.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en driven, engagerad, trygg och förtroendeskapande person? Vill du stödja och uppmuntra andra att ta ansvar, växa som individ, göra sig hörd och synliggöra sina styrkor? Då är du kanske den personen som våra boende på Lantbrukets väg och Smedjans väg gruppbostad vill ska ge dem stöd i sin vardag.

Vi på Adela LSS söker nu boendestödjare för tillsvidare anställningar och för längre vikariat till våra två nystartade LSS-gruppbostäder i Steninge Slottsby i Märsta, Sigtuna.

Det bor upp till sex hyresgäster med individuella behov och stödinsatser i varje gruppbostad. De som bor här har en utvecklingsstörning och/ eller autismspektrumtillstånd samt övriga neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och behov av tydliga rutiner, struktur och ett pedagogiskt bemötande. Vi jobbar efter metodstöd och använder oss av ett lågaffektivt arbetssätt. Till verksamheten finns en arbetsledare och en metodstödjare knuten.

Arbetet innefattar stöd och service till de personer som bor på gruppbostaden så att de kan leva ett liv som andra. Det innebär att du stödjer en person med sin personliga hygien, upprättar och följer en daglig tydlig struktur, håller kontakt med hälso- sjukvården -psykiatrin och folktandvården, ger medicin, tolkar behov och önskemål, deltar i olika fritidsaktiviteter och stöttar i de sociala kontakterna. I arbetet ingår även sedvanliga hushålls uppgifter och dokumentation. Du jobbar på schema med varierande arbetstider som morgon, dag, kväll, sovande jour, varannan helg och röda dagar.

I arbetet ingår även att skjutsa våra boende till och från aktiviteter i närområdet med verksamhetens bil. Det är då av stor vikt att du innehar B-körkort och kan köra bil med automatväxlad låda.

Vi söker dig som kan sätta dig in i personer med utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånds livssituation. Du ska ha erfarenhet av likande arbete och helst inom LSS-gruppbostad, du ska även ha en utbildning inom området som undersköterska, barnskötare, fritidspedagog eller likvärdigt. Meriterande om du har kurser och fortsättningsutbildning inom funktionsnedsättning och psykisk ohälsa, OCD och lågaffektivt bemötande. Meriterande är även om du har kunskap och utbildning kring epilepsi. Ett krav är att du kan dokumentera och hanterar svenska språket bra i både tal och skrift.

För oss är det viktigt att du förutom att du har förståelse och kunskap kring utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd har en god samarbetsförmåga, är nyfiken och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Störst vikt läggs på personlig lämplighet.

Du får kollegor som är stabila, trygga och som stöttar dig i att utföra ett bra arbete och att du ska trivas. Du får en arbetsplats som är ny och där du kan utvecklas.

Inför en intervju kommer vi vilja se ett utdrag från polisens belastningsregister. Då vi är måna om varandras arbetsmiljö och de boendes hälsa vill vi även att du har vaccinerat dig mot Covid-19 och kommer att vilja se ditt vaccinations bevis.

Vi har kollektivavtal.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Adela LSS AB

Placering

Sigtuna

Kontaktperson

Adela LSS AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons