Jobbsafari är en del avschibsted logo

Boendestödjare i Hannäs Åtvidaberg

Färgbron Omsorg AB · Åtvidaberg · Ansök senast 25 juni

Extrajobb, Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi har behov av ytterligare medarbetare inför sommaren, med möjlighet till fortsättning till hösten.

Vår verksamhet består av boende och daglig verksamhet enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). I linje med vad som stadgas i LSS är målet med vår verksamhet att skapa förutsättningar för de boende att leva ett innehållsrikt liv utifrån varje enskild individs egna behov och intressen.


Antroposofi, Socialterapi och våra kärnvärden

Vår verksamhet är grundad i den antroposofiska människosynen, förmedlad av Rudolf Steiner. Detta innebär att vi ser till det friska i varje människa, vi ser till människans hela spektrum och varje människas unika möjligheter till utveckling.


Trivsamma miljöer, förutsägbarhet och rytmer

Vi värnar särskilt om en trivsam boendemiljö och att skapa tydliga och förutsägbara rytmer både till vardags och för att uppmärksamma årstidernas skiftningar och för att fira högtider.


Låter det som att du har kommit rätt? Då välkomnar vi dig att söka dig till oss!

Vi söker dig med ett starkt engagemang och intresse för målgruppen (LSS personkrets 1-3), gärna med god erfarenhet av socialterapi eller liknande omsorgsarbete.

Vår verksamhet har sin grund i den antroposofiska människosynen och en socialterapeutisk eller annan relevant antroposofisk utbildning är ett krav för tillsvidareanställning.

Just nu söker vi främst extra medarbetare som är intresserade av att göra insatser vid behov (timvikariat). Historiskt har det varit vanligt förekommande att medarbetare har börjat arbeta hos oss i den formen, för att efter en tid kunna erbjudas en fast tjänst.

Vi söker dig som är lugn och trygg i dig själv men som också är Initiativtagande och gillar att utveckla och kultivera.

Du uppskattar mångfald och varierande arbetsuppgifter samtidigt som du förstår vikten av tydlig struktur och förutsägbarhet både när det gäller arbete direkt med de boende i och omkring boendet, men även när det gäller uppgifter som man utför tillsammans med de boende, till exempel trädgårdsarbete och djurskötsel, matlagning, gestaltning av platsen och hushållsarbete.


Möjliggöra utveckling

Som medarbetare i vår LSS-verksamhet ska du verka för att de boende i största möjliga utsträckning får möjlighet att leva som andra. En central del i ditt uppdrag är att möjliggöra olika former av utveckling för de boende, såväl konstnärliga som praktiska. Detta innebär konkret att du ska stödja och motivera den boende med utgångspunkt i den individuella genomförandeplanen. I detta innefattas aktiviteter i såväl daglig verksamhet som på den boendes fritid. Exempel på aktiviteter kan vara odling och gestaltning, målning och förädling.


Använda och utveckla förmågor

Att få utlopp för sina förmågor är viktigt inte bara för våra boende utan också för alla medarbetare. Varje medarbetare tar i så stor utsträckning som möjligt hjälp av egna kunskaper och förmågor, såväl konstnärliga som praktiska, för att skapa en trivsam boendemiljö och en utvecklande och meningsfull daglig verksamhet för de boende. Regelbunden handledning och olika former av studium är viktiga inslag i vår verksamhet. Alla medarbetare förbereder sig väl inför, deltar engagerat under och fullföljer målmedvetet de uppgifter som delats ut under handledning och studium.


Dokumentera för att följa utveckling

Alla medarbetare för dokumentation kring den boendes insatser i enlighet med verksamhetens rutiner. Alla medarbetare deltar i regelbundna planerings- och uppföljningsmöten angående den boendes genomförandeplan. Tillsammans med föreståndare och övriga arbetsledare har du ett ansvar för att säkra och utveckla verksamhetens kvalitet.


Avlasta i hushållet

Utifrån den boendes behov ger alla medarbetare individuell hjälp med göromål i hemmet såsom städning, matlagning, tvättning, hygien m.m.


Samverka för god hälso- och sjukvård

Du ansvarar för att den boende får sin medicin i enlighet med gällande ordination. Du får inte dela medicin utan att ha delegering för denna uppgift. Tillsammans med dina medarbetare och verksamhetens föreståndare arbetar du för att skapa en god samverkan med andra aktörer runt den boende såsom hälso- och sjukvård, anhöriga och legal företrädare.


#jobbjustnu

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Färgbron Omsorg AB

Placering

Åtvidaberg

Kontaktperson

Färgbron Omsorg AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons