Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bliwa Livförsäkring söker en Redovisningsekonom

SJR · Stockholm

·

Ansök senast 19 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar - vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad - som bidrar till ett varmare och tryggare samhälle.

För att vara det stöd våra kunder förtjänar behöver vi nyfikna, ansvarstagande och målmedvetna medarbetare. Talanger som kan hjälpa oss att tänka nytt och utmana vårt "så här har vi alltid gjort". Samtidigt präglas allt vi gör av samarbete, så för att fungera hos oss behöver du vara en schysst kollega.

Tillväxt och utveckling ställer nya krav på oss som organisation. Men vi är måna om att bevara det mindre företagets anda, med chefer som är närvarande och lyhörda för olika behov och dagar präglade av värme och omtanke. När arbetsdagen är slut ska du ha ork och lust att leva ditt liv.

Om tjänsten

Vi söker dig som brinner för redovisning och har minst 3 års erfarenhet av att arbeta brett inom redovisningsområdet. Rollen innefattar arbete med löpande redovisning, skatter, bokslut och årsredovisning. Du kommer arbeta nära övriga inom redovisning, controllers samt aktuarier för att driva de finansiella processerna framåt och stötta verksamheten. Vidare kommer du vara med att utveckla och effektivera processer och rutiner.

Du kommer att tillhöra enheten Finans som i dagsläget består av 7 personer och du kommer att rapportera till CFO. Tjänsten är centralt placerad på Fleminggatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär huvudsakligen att arbeta med löpande redovisning, skatter, betalningsflöden, avstämningar, kvartals- och årsbokslut.

I rollen ingår även att delta i arbetet med årsredovisning och delårsrapport samt myndighetsrapportering. Du kommer att vara delaktig i utveckling av enhetens rutiner och processer, implementering av nya regelverk samt vara bollplank och backup till övriga inom Bliwa kring såväl löpande redovisning som bokslutsfrågor.

Du arbetar självständigt, men också i hög grad i nära samarbete med övriga redovisningsekonomer samt övriga delar av verksamheten så som financial controller, aktuarieenheten, kundservice och affärs- och kundstöd.

Din profil
  • Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete som Redovisningsekonom där du arbetat brett med redovisning, bokslut och årsredovisning
  • Du har goda kunskaper i Excel och Word
  • Har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
  • Det är en fördel om du har arbetat i Visma Control.
  • Tidigare erfarenhet från redovisning i försäkringsbolag är meriterande.
Du som person

Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och har hela tiden affären i fokus.

Du är analytisk och strukturerad samt van vid att axla stort ansvar och att arbeta självständigt. Du sporras av högt satta mål, är lösningsorienterad och stimuleras av att bidra i det ständigt pågående förbättringsarbetet. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Bliwa Livförsäkring valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Redovisningsekonom

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SJR

Placering

Stockholm