Jobbsafari är en del avschibsted logo

Biträdande Sektionschef Lovö Förbifart Stockholm

Biträdande Sektionschef Lovö Förbifart Stockholm

Trafikverket · Stockholm · Ansök senast 29 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gillar du att jobba i komplexa stora projekt? Vi kan erbjuda dig en utmanande ledarroll inom infrastrukturutvecklingen i Stockholmsregionen.

Biträdande Sektionschef Lovö Förbifart Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med på en spännande resa. Programmet är inne i en viktig fas med byggnation i full sving. I rollen som biträdande sektionschef är du en viktig del, där du bidrar till att utveckla hela programmet tillsammans med ledningsgruppen. Det är därför viktigt att du arbetar med en helhetssyn och kan sätta Lovös olika delprojekt i E4 Förbifart Stockholms hela sammanhang, där vi utgör en del av ett helt transportsystem.

Tillsammans med sektionschef har du det övergripande ansvaret för byggnationen av samtliga delar under jord på Lovö samt för utbyggnaden av Ekerövägen som är tekniskt utmanande i en mycket känslig natur och kulturmiljö. Totala värdet på arbetet överstiger 6 miljarder kronor. Du har personalansvar för ca 10 medarbetare; delprojektledare, projekteringsledare och projektingenjörer samt arbetsleder ett flertal konsulter. I tjänsten ingår även att vara ombud i de entreprenader som du ansvarar för.

En viktig del i arbetet är att säkerställa att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. I samarbete andra delar av programmet och Trafikverket bidrar du i förbättringsarbetet som leder till enhetliga arbetssätt med såväl entreprenörer som interna och externa intressenter.

Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du leder genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt samt med en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete och klimatfrågor. Du arbetar proaktiv och bidrar till att utveckla verksamhet och kompetensförsörjning.  

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 12/10 och 19/10.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Vi söker dig som

  • har mångårig aktuell ledarerfarenhet där du lett och utvecklat andra
  • har mångårig aktuell erfarenhet av ledande befattning inom komplexa tekniska projekt
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, ekonomi eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • har arbetat med förhandlings- och avtalsfrågor
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda genom andra ledare, exempelvis projektledare
  • har erfarenhet av ombudsrollen 


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons