Biträdande Säkerhetschef till Försvarsmaktens Logistik, Försörjningsenheten

Försvarsmakten · Arboga

·

Ansök senast 30 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om enheten
Hos Försvarsmaktens Logistik, FMLOG, Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Tjänsten är placerad vid enhetens Ledningsstödsavdelning, som fungerar som enhetens stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I befattningen ingår att utbilda och informera enhetens personal i säkerhetsskydd. Du leder arbetet i säkerhetsplanering samt ansvarar för uppföljningsarbete. Du jobbar aktivt med säkerhetsskydd inom enheten. Rådgivning till medarbetare och chefer är en naturlig del av det dagliga arbetet. Du samverkar med Försvarsmaktens förband samt andra aktörer och myndigheter, i säkerhetsskyddsfrågor.

Du kommer även genomföra säkerhetsrapportering och rapportering av skyddsvärd och säkerhetshotande verksamhet. Du genomför utredningar av inkomna säkerhetsrapporter.

Kvalifikationer
 • Försvarsmaktens utbildning inom säkerhetsskydd.
 • Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska.
 • Gymnasial utbildning med godkända slutbetyg.
 • Körkort (lägst klass B).
Meriterande
 • Eftergymnasial utbildning.
 • Erfarenhet av att genomföra säkerhetsplanering.
 • Erfarenhet av systematiskt skyddsarbete, t.ex. brandskydd.
 • Erfarenhet i att utbilda och föreläsa.
 • Erfarenhet av stabsarbete.
 • Kunskap och erfarenhet av myndighetsarbete.
Personliga egenskaper
Du är en person med ett gott omdöme, du har ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Ditt utvecklade ordningssinne hjälper dig att skapa struktur och du är en person med stor noggrannhet. Du har en hög social förmåga och du finner det naturligt att arbeta utåtriktat och tillsammans med andra och du har god samarbetsförmåga. För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du har en öppenhet för nya perspektiv och känner stort ansvar för både dina egna arbetsuppgifter som såväl det gemensamma resultatet. Du är en analytisk person som kan identifiera fel, brister och problem och dess olika beståndsdelar. Du är kreativ och ser lösningar på problem. Du har hög arbetskapacitet och stresstålighet samtidigt som du är flexibel. Ditt engagemang och kunskap behövs för att vidareutveckla funktionen. Tillsammans med dina kollegor kommer du också att få möjlighet att bygga upp nya rutiner och utveckla verksamheten. Vi tror därför att du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i nära samarbete med kollegorna. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt ök.
Placeringsort: Arboga.
Arbetet innebär regelbundna resor inom landet, krigsplacering samt internationell tjänstgöring.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för avdelningen:
Tomas Malmqvist, tfn 070-666 93 98.

Fackliga representanter
OFR/S, Håkan Antonsson,
SEKO, Madelene Ekholm,
SACO, Pernilla Kjellgren,
Samtliga nås via växeln på 0589-404 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga