Jobbsafari är en del avschibsted logo

Biståndsbedömare

Vård- och omsorgsförvaltningen, Biståndskontor · Karlstad · Ansök senast 10 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om ett bättre liv i solstaden. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Beskrivning
På biståndsenheten arbetar biståndschefer, biståndsbedömare, avgiftshandläggare, metodstödjare, bosamordnare samt ärendehandledare. Vi arbetar idag teambaserat utifrån de geografiska områdena i Karlstads Kommun, utgångspunkten är att samtliga i det team man tillhör hanterar alla typer av arbetsuppgifter som kan uppstå under arbetsveckan.

På grund av demografiska förändringar i samhället som utökar vår målgrupp så behöver vi som biståndsenhet ställa om och följa med i utvecklingen. Vår ambition är att möta den här utmaningen som ett modernt myndighetskontor. Redan idag arbetar vi för att möta framtida behov genom att utöka enheten med fyra biståndsbedömare. På så sätt kan vi tillsammans arbeta hållbart med utveckling, innovation och arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga uppdrag blir att utreda, bedöma, besluta och följa upp insatser inom äldreomsorgen enligt socialtjänstlagen. Uppdraget innebär att säkerställa en likvärdig och rättssäker handläggning med fokus på individens inflytande och delaktighet. Samarbete och samverkan sker tvärprofessionellt på individ, grupp och organisationsnivå så att individens behov tillgodoses. Du har ett nära samarbete med både interna och externa samarbetspartners såsom kollegor, hemtjänst, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt övrig socialtjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan jämförbar högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning i Socialtjänstlagen och Förvaltningslagen. För tjänsten krävs också att du har B-körkort, vilket behövs för att snabbare göra besök kopplat till rollen.

Du ska ha tidigare erfarenhet från myndighetsutövning. Vi ser positivt på erfarenhet av myndighetsutövning från andra områden inom socialtjänstlagen. Meriterande om du har arbetat med IBIC som utredningsmetod.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Detta hjälper oss möta målgruppens behov och vi ser det som meriterande om du kan flera språk.

För uppdraget är det viktigt att du är trygg i dig själv och har ett professionellt förhållningssätt. Vi ser vidare att du är en person som har lätt för att knyta kontakter med andra människor och skapa förtroende samt upprätthålla goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vård- och omsorgsförvaltningen, Biståndskontor

Placering

Karlstad

Dela jobbannonsen

Anmäl annons