Bioprocessingenjör storskalig proteinrening

MEDICAGO AKTIEBOLAG · Uppsala

·

Ansök senast 7 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Platsbeskrivning

Medicago är ett bioteknikföretag, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n.40 personer.

Vi ser nu en ökad efterfrågan då vi tillverkar produkter som används i kampen mot covid-19 och behöver anställa en processingenjör på heltid, med tillträde snarast.

Arbetsuppgifter

Utveckla, optimera och förvalta processer inom främst proteinrening.

Processerna kan innefatta bakterieodling, proteinrening och frystorkning

Utrustningen som ni kommer att använda är blandanat

bioreaktorer, frystorkar, centrifuger, ultrafilter och kromatografisystem i produktionsskala.

Ni kommer att utföra extraktioner, analyser och jobba med metodframtagning, samt tillse att god ordning hålls på utrustningen och lokalerna.

Utbildning/Erfarenhet

Du bör tidigare ha arbetat med någon typ av produktion gärna med kromatografi. Även bakterieodling och frystorkning eller andra kemiska eller biotekniska processer är meriterande. och du bör ha en naturvetenskaplig högskoleutbildning. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Erfarenhet från läkemedels- eller bioteknikbranchen är en fördel.

Personliga egenskaper

För att passa till tjänsten bör du vara intresserad av produktionsprocesser inom bioteknik och samt vara resultatinriktad och noggrann som person. En nära och personlig relation till både anställda och kunder är viktig för oss.

Kontaktperson

Anton Edling,

tel. 018-56 11 81 eller

mobil 0703-74 77 77

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

MEDICAGO AKTIEBOLAG

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Medicago AB

Ansök via mejl