Jobbsafari är en del avschibsted logo

Biomedicinsk analytiker (molekylärdiagnostik)

HiloProbe AB · Umeå · Ansök senast 26 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

Hiloprobe är ett företag inom cancerdiagnostikområdet med bakgrund inom mångårig forskning vid Umeå Universitet. Vi har utvecklat ColoNode® – ett biomarkörtest för korrekt detektion och karakterisering av cancerceller i lymfkörtlar hos kolorektalcancerpatienter. Colonode har potential att ersätta histopatologi för diagnosticering av lymfkörtlar och tack vare bättre diagnostik minska risken för återfall i sjukdom hos patienter med kolorektalcancer. Företaget är nu i en spännande fas där vi ska lansera Colonode på marknaden och samtidigt fortsätta arbetet med en stor multicenterstudie med resultat i slutet av 2022. Vi är idag fem grundare i företaget och tre anställda utöver det. Våra lokaler är belägna i ett byggnadskomplex på Tvistevägen i Umeå mittemot IKSU sport.

Arbetsuppgifter

På vårt labb arbetar vi med att analysera vävnadsprover med Colonode. Arbetet består av att extrahera total-RNA från human lymfkörtelvävnad och med vårt test bestämma mängden av relevanta mRNA-markörer. Undersökningsmaterialet är dels prover från en egen stor klinisk studie och dels prover vi erhåller från uppdragsgivare. Eftersom vi är ett tillväxtföretag med relativt få anställda förekommer även andra arbetsuppgifter och det finns även möjligheter att jobba med externa labb för att lära ut vår metod. Du kommer ha två kollegor som jobbar med analyserna idag för att lära dig metoden. Ytterligare information om vår produkt ColoNode® och om forskningen och personerna bakom hittar Du på vår hemsida https://hiloprobe.se/ och https://colonode.se/

Vem söker vi?

Vi är ett litet företag som drivs av att ge kolorektalcancerpatienter bättre möjligheter att överleva sin sjukdom. Vi tror att det är en drivkraft även för dig som kliver in i företaget. Vi söker någon som kan driva sitt eget arbete självständigt, men som också bidrar till bra teamarbete och stämning på företaget. Vi söker en legitimerad biomedicinska analytiker eller person med minst motsvarande kompetens. Erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete är en merit.

Vi erbjuder!

Vi är ett litet men världsunikt företag som står inför en mycket spännande fas när vår produkt ska lanseras på världsmarknaden. Möjligheten att få vara med på en sådan resa är få förunnat. Du kommer lära dig en unik metod inom ett fält, molekylärdiagnostik, som är väldigt i ropet. Anställningen är på heltid och tills vidare. Tillträde sker efter överenskommelse och snarast möjligt.

Ansök

Vill du veta mer om anställningens innehåll m.m. kan du kontakta Anne Israelsson på telefonnummer 073-841 51 80.

Ansökan med CV skickas elektroniskt till Lotta Edvinsson - lotta.edvinsson@hiloprobe.se. Urval sker löpande.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

HiloProbe AB

Placering

Umeå

Kontaktperson

HiloProbe AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons