Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bibliotekarie

Sorsele kommun · Sorsele · Ansök senast 5 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Närheten till Vindelfjällen och den outbyggda Vindelälven gör att Sorsele kommun kan erbjuda många olika miljöer och en mångfald av aktiviteter. Här har du alla möjligheter att leva ett aktivt liv. Sorsele är känt för sitt kvalitativa fiske, och för dig med jaktintresse finns här unika möjligheter att kunna ägna dig åt det.

Sorsele är ett litet samhälle mitt i Lappland, med det lilla samhällets fördelar: närhet och enkelhet. Här verkar vi tillsammans. Det finns ett stort behov av arbetskraft i hela kommunen, så har du familj kan vi hjälpa till med tips på arbetsgivare för din respektive. Sorsele ligger strategiskt till mellan flera olika flygplatser, med nio mil till den närmaste.

Under förutsättning att erforderliga beslut fattas söker vi nu en bibliotekarie till Kultur- och fritidsenheten i Sorsele kommun.

Biblioteket ingår sedan 2005 i ett samarbete med sju andra bibliotek i inlandet kallat ”V8 Bibliotekssamverkan i Västerbottens inland”. De övriga biblioteken som ingår är: Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Syftet med samarbetet är att stärka biblioteken i Västerbottens inland, höja kvalitén och underlätta för inlandsborna att få tag på information och litteratur.

Arbetsuppgifter:

Som bibliotekarie på Sorsele bibliotek kommer du att arbeta med att tillgodose våra målgruppers behov. Ett stort fokus ligger på de målgrupper som är prioriterade i Bibliotekslagen. Du kommer att arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter som låntagarvägledning, inköp, bokuppsättning m.m. Då Sorsele bibliotek är en liten enhet förekommer många olika typer av arbetsuppgifter. Tjänsten ger därför goda möjligheter till att få en bred bild och nyanserad bild av vad biblioteksverksamheten innebär. I och med detta skapas också goda utvecklingsmöjligheter för både dig själv och verksamheten.

I tjänsten ingår arbete som barn- och ungdoms/skolbibliotekarie. Du har ansvar för att planera och genomföra aktiviteter för barn och unga. Du kommer också att ingå i någon av V8s arbetsgrupper, vilket blir ett stöd i arbetet.

Dina egenskaper:

Du har god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat i ditt arbete men har även en god samarbetsförmåga. Du tycker om att möta människor i olika åldrar och har en förmåga att skapa goda möten. Att vara serviceinriktad och pedagogisk är viktiga egenskaper. Likaså att vara utvecklingsbenägen och kreativ i din roll. Du är initiativrik och skapar aktiviteter som är utvecklande för verksamheten samt är positivt inställd och ser glädje i arbetet.

Utifrån varierande arbetsuppgifter och målgrupper som du möter i din vardag är det viktigt att vara anpassningsbar och flexibel. Sorsele Bibliotek är nyligen HBTQ-diplomerat där vi lägger stor vikt på inkludering och allas rätt till lika värde. Det är därför viktigt att du har ett öppet förhållningssätt och bemötande i din kontakt med människor. Utöver behörighetskraven läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av arbete på bibliotek är meriterande.

Sorsele är en liten kommun med stort hjärta. Med en liten kommun följer stora fördelar, allt från snabba beslutsvägar till unik sammanhållning. Se fram emot en mångsidig roll med många kontaktytor. Varmt välkommen till oss!

Behörighetskrav:

Akademisk examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Varaktighet/arbetstid:

Heltid, tillsvidare anställning. Tjänsten kan inledas med provanställning sex månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön:

Kommunen tillämpar individuell lönesättning.

Sorsele kommuns värdegrund - Mod, Glädje och Respekt.

Välkommen med din ansökan till: Sorsele kommun, 924 81 Sorsele eller via e-post: kommun@sorsele.se senast 220705 Sök så snart du kan, löpande rekrytering tillämpas.

I enlighet med lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Rekryteringsfirmor och bemanningsföretag undanbeds.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sorsele kommun

Placering

Sorsele

Kontaktperson

Sorsele kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons