Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bibliotekarie Engelska skolan Norr

NORRA SKOLAN · Stockholm · Ansök senast 9 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Bibliotekarie i din ansökan

Om jobbet

Vill du bedriva skolbiblioteksutveckling tillsammans med andra, med basen på vår F-9 skola Engelska Skolan Norr på Östermalm i Stockholm? Då ska du ansöka om tjänsten som bibliotekarie hos oss på Engelska skolor och förskolor i Sverige AB.

Arbetsdagens prioriteringsordning

Under din arbetsdag möter du dagligen elever, lärare, pedagoger, övrig personal och vårdnadshavare. Detta både inom och utom bibliotekets lokaler. Du förväntas bedriva en utåtriktad och indragande biblioteksverksamhet där huvudfokus ligger på den pedagogiska verksamheten framför de dagliga göromålen som ett biblioteksrum och en boksamling kräver.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår tjänstgöring i bibliotekets lokaler, undervisning och handledning i informationssökning, du driver och utvecklar skolans MIK-arbete, arbetar med riktade läsfrämjande insatser för alla åldrar, du gör inköp av litteratur som utvecklar samlingens kvalitet och bredd med en egen budget, du samarbetar med skolans specialpedagoger beträffande elever med läsnedsättning. Du bjuder in elever och vårdnadshavare till introduktionssamtal för Legimus d.v.s. registrerar användare för MTM, du administrerar över Inläsningstjänst och Polylino, du utvecklar skolans tillgång till olika databaser för informationssökning, du är skolans kulturombud, du bokar kulturevenemang för hela skolan i enlighet med skolans kulturplan, du ansöker om kulturbidrag och följer upp skolans Skapande Skola-projekt mot kulturrådet. Biblioteket ska agera stöd för den övriga pedagogiska verksamheten och förväntas därför arbeta med samtliga elever och personal F-9 inklusive bibliotekarien vid systerbiblioteket i Årstadal.

Personliga kompetenser

Du är personen vi söker om du tycker om människor, har ett utpräglat serviceinriktat förhållningssätt och klarar av att bemöta samtliga låntagare på deras respektive nivåer och efter deras behov. Du har ett utpräglat intresse för och kunskaper om barnlitteratur och kultur. Du har enkelt att kommunicera med andra, tar egna initiativ och avser utveckla både den egna verksamhet likväl som den större organisationen av skolor och förskolor inom ESF. Vi fäster stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Krav

Du ska ha magister- eller kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete på bibliotek. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift då du förväntas kommunicera på båda språken dagligen.

Meriter

Det är meriterande om du har arbetat som bibliotekarie på en grundskola eller besitter särskild kunskap om barns litteratur. Du ska ha goda IT-kunskaper och förväntas kunna leda andra i arbetet med bibliotekshanteringssystemet samt i MIK-undervisningen. Det är meriterande om du tidigare arbetat med Cicero Systematic. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ansöka om kulturbidrag.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas. ESF biblioteken verkar i dagsläget på två orter och har två bibliotek, dessa kan dock komma att bli fler i framtiden. Biblioteket på Engelska Skolan Norr på Östermalm är huvudbiblioteket, biblioteket på Engelska Skolan Novia i Årstadal är en filial under uppbyggnad och har en egen bibliotekarie på deltid. Placeringsort för denna anställning är i på Östermalm i Stockholm med delvis stödjer biblioteksverksamheten i Årstadal.

Om skolan

Engelska Skolan Norr AB grundades 1993 för att erbjuda elever en tvåspråkig utbildning av hög kvalité. Vår pedagogik präglas av ett hållbart arbetssätt där vi arbetar för att hjälpa varje elev att förverkliga sin fulla potential både akademiskt och som människa.

Genom tvåspråkig undervisning får våra elever mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift - och goda förutsättningar för framtiden i en internationell värld. Som ett resultat har eleverna i nionde klass också möjlighet att förbereda sig för att ta Cambridge-examen på engelska.

På Engelska Skolan Norr drivs vi av tanken att olika kulturer berikar oss och att kvalitativ undervisning ger höga resultat. Bra utbildning är helt enkelt en bra investering i framtiden.


Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserat urval under rekryteringsprocessen. Skolorganisationen kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen samt kunna ta våra biblioteksverksamheter till nästa nivå. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

NORRA SKOLAN

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Engelska Skolor och Förskolor i Sverige AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Bibliotekarie i din ansökan