Jobbsafari är en del avschibsted logo

Beräkningsingenjör / Konstruktionskontrollant

TÜV NORD Scandinavia AB · Helsingborg · Ansök senast 31 jan. (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

TÜV NORD Scandinavia växer. Vi söker därför en ny kollega och "Beräkningsingenjör/konstruktionskontrollant" inom tryckbärande anordningar till vårt kontor i Helsingborg.

Rollbeskrivning

TÜV NORD Scandinavia är ackrediterade av Swedac som kontrollorgan och certifieringsorgan inom relevanta verksamhetsområden, fokuserat mot behållare och rör, material och svets.
Vi är också anmält organ inom EU, för PED, samt utför kontroll- och certifieringsuppdrag hos materialleverantörer baserat på egen och tysk ackreditering.

I rollen som "Beräkningsingenjör/Konstruktionskontrollant" kommer du verifiera att konstruktionen uppfyller kraven i föreskrifter, standarder och normer. Detta utför du genom att granska beräkningar, ritningar och specifikationer, i vissa fall kommer du att utföra egna beräkningar. Du ska kunna på ett pedagogiskt sätt förklara varför en konstruktion inte uppfyller ställda krav.

Detta är en tjänst för dig som vill utvecklas och ser möjligheten i att driva egna projekt samt för att kunna påverka din egen arbetssituation. I tjänsten kan det förekomma resor såväl inom landet som utomlands, men framför allt inom södra och mellersta Sverige. Du kommer att vara stationerad på samt utgå från vårt trevliga kontor i Helsingborg.

Vi erbjuder

För rätt person erbjuder vi en spännade och varierande tjänst i en kreativ miljö, med täta kontakter både med kunder och kollegor. Din vardag kommer att fyllas med spännande projekt och utmaningar, vilka garanterat kommer att bidra till din personliga och proffesionella utveckling.

Vi är ett mindre Svenskt företag vilket skapar flexibilitet och korta beslutsvägar, men samtidigt ingår vi i en större internationell koncern som också innebär utvecklingsmöjligheter inom flera områden.

Inom vårt företag har vi en unik och stark teamkänsla med ett gemensamt mål att som team lyckas med våra olika projekt.

Din bakgrund

Du har erfarenhet av rollen som beräkningsingenjör/konstruktör samt besitter bred teknisk expertis och kunskaper i föreskrifter och standarder, framförallt AFS 2016:1 (PED).

För att lyckas i rollen som "Beräkningsingenjör/Konstruktionskontrollant" ser vi gärna att du:

  • Har en relevant ingenjörsexamen och att du har erfarenhet från beräkningar på tryckkärl och/eller rörledningar inom industrin och/eller konstruktion av detsamma.
  • Har erfarenhet av och kunskap inom tekniska föreskrifter och standarder.
  • Har goda kunskaper av olika beräkningsprogram.
  • Du besitter goda kunskaper i tal och skrift både i svenska och engelska.
  • Har en hög känsla för kvalitet i leveransen och kundvärdet.

Personliga egenskaper

Du är en strukturerad och analytisk person med stark drivkraft att slutföra påbörjade projekt. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, social kompetens samt en positiv grundsyn. Som person agerar prestigelöst i alla lägen.

Vi söker dig som vill utvecklas och ser möjligheten i att driva egna projekt samt att kunna påverka din egen arbetssituation!

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och profil till den här tjänsten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Kollega och du är välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Johan Spjuth på 0733- 67 06 60 vid frågor. Sista ansökningsdag är den 31 januari, men ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ny Kollega skapar nya möjligheter och växtkraft mellan människor och företag främst inom Öresundsregionen men även i Göteborg och Stockholm. Vi levererar kundanpassade tjänster inom: Rekrytering - Search - Personaluthyrning - Interim. Vi är medlem i Kompetensföretagen och blev i oktober 2021 ett auktoriserat rekryterings- och uthyrningsföretag. Läs mer om oss på vår hemsida nykollega.se eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

TÜV NORD Scandinavia AB

Placering

Helsingborg

Kontaktperson

Johan Spjuth

0733- 67 06 60