Jobbsafari är en del avschibsted logo

Beräkningsingenjör Bygg

Göteborg · Göteborg · Ansök senast 24 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i tekniska projekt med stor variation som möjliggör en fossilfri framtid. Det kan vara anläggningsändringar på kärnkraftverk och dammar eller satsningar inom vätgas likväl som uppdrag inom säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i sin helhet.

Dina arbetsuppgifter

Som Beräkningsingenjör bygg kommer du att jobba med analyser och utredningar inom flertalet energiområden. Arbetsuppgifterna kan t.ex. vara stabilitetskontroll av dammar, ickelinjära FE-analyser av befintliga konstruktioner eller dimensionering av nya konstruktioner. Beroende på profil och egna önskemål kan du även komma att jobba med konstruktion eller projektering, inom utmanande R&D-projekt eller med bredare frågor i roller som teknikdisciplinledare.

Du kommer att ingå i arbetsgruppen Bygg där ni tillsammans tar fram nya konstruktionslösningar, tillbyggnationer och åtgärdsförslag, hanterar säkerhetsutvärderingar och skadeutredningar, utformar instrumenteringsprogram och bereder provtagning samt utför tillståndsbedömningar av anläggningar. Gruppen finns även representerad inom innovativa satsningar kopplat till vätgas i samarbete med universitet och nationella organ.

Dina erfarenheter och kvalifikationer

• Civilingenjör inom en för arbetet relevant inriktning

• Flera års yrkeserfarenhet som Beräkningsingenjör, Konstruktör eller liknande inom området bygg

• Erfarenhet av standarder och normer såsom t.ex. Eurocode

• Erfarenhet av FE-analyser är meriterande (till exempel Abaqus, Ansys, Comsol eller Adina)

• Yrkeserfarenhet från kärn- eller vattenkraft är meriterande

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

• B-körkort

Du som person

Du är bra på att bygga relationer och tycker om att arbeta tillsammans med andra men har förmågan att självständigt strukturera, driva och slutföra ditt arbete när uppgiften kräver det. Du tar ansvar, både för dina arbetsuppgifter och din egen arbetsmiljö. Du stimuleras av komplexa, praktiska och numeriska problem samt har förmågan att snabbt och korrekt såväl analysera som lösa dem.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet. Detta inkluderar bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån och därmed skapa goda förutsättningar för en balans mellan arbete och privatliv.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Placeringsort Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala, Gävle eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Daniel Olsson (Öst), 073-062 85 25 eller Mari Hård (Väst), 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 24 augusti 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborg

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons