Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bemanningsplanerare (vikariat)

Trafikverket · Gävle · Ansök senast 11 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som bemanningsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Bemanningsplanerare (vikariat)

Arbetsuppgifter

Nu har du chansen att stärka upp vårt team som arbetar med bemanningsplanering för våra trafikledningscentraler. Tillsammans ser vi till att våra funktioner är bemannade med rätt kompetenser enligt plan. Du kommer att arbeta dagtid 8-16:30 (med möjlighet till flex). Arbetet består av att arbeta med bemanningsplanering för operativ personal på våra trafikledningscentraler där vi har verksamhet sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet under årets alla dagar.

Du planerar för bemanningen både långsiktigt med hänsyn till semesterperioder, utbildningar, periodiska hälsoundersökningar och andra möten men även på kort sikt om det t.ex. kommer in akuta sjukskrivningar under samma dag. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att övervaka att arbetstidsförläggningen följer lagar och regler enligt vårt kollektivavtal vad gäller exempelvis veckovila, dygnsvila och ledigheter. Arbetet innebär mycket kontakteter med både våra chefer samt medarbetare och du blir lite som spindeln i nätet.

För att du ska lyckas i rollen kommer du få nödvändig utbildning i t.ex avtalsfrågor, en genomtänkt introduktion och handledning av dina kollegor.

Övrig information

Vikaritat på heltid till 31 mars 2021, med start så snart som möjligt.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Som person har du god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och arbetar för att hitta de lösningar som är mest gynnsamma. Du är duktig på struktur och planering där du har ett helhetstänk och kan skapa genomförbara planer på kort och lång sikt. Du driver ditt arbete framåt samtidigt som du är kommunikativ vilket innebär att du har en god dialog och är lyhörd.  

Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har erfarenhet från en tjänst med arbetsuppgifter som bemanningsplanerare, där du fått förståelse för avtal exempelvis kopplat till arbetstider.
  • har vana av att arbeta med personaladministrativa stödsystem
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gävle

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons