Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlingspedagog/Behandlingsassistent - Vill du bli en del av vårt team

Behandlingspedagog/Behandlingsassistent - Vill du bli en del av vårt team

Hammars Prästgård · Askersund · Ansök senast 21 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du bli en del av vårt team på Hammars Prästgård?

Vi är ett nystartat stödboende som nu söker personal till vår verksamhet. Vi kommer öppna vår verksamhet under hösten.

Hammars Prästgård är ett stödboende för män 21 år och uppåt. Män med beroendeproblematik, alkohol och narkotika, blandmissbruk. Boendet är heldygnsboende. Vi har tillgång till träningslägenheter i Örebro med stöd från personalen.

Stödet är individanpassat efter varje persons behov och kan innefatta allt från, ekonomi, boende på hemmaplan, öppenvård, hemtjänst, sysselsättning, försörjningsstöd, hälsa och myndighetskontakter.

Verksamhetens målsättning är att personen ska ha en värdig tillvaro när man kommer hem till sin kommun efter vistelsen på Hammars Prästgård.

I rollen som behandlingsassistent utgår du från den individuella genomförandeplan som upprättas vid inskrivningen på Hammars Prästgård. Du som kontaktperson har närmast kontakt med handläggare på socialtjänsten, vilket förutsätter att du har god struktur, planeringsförmåga och ansvarskänsla.

I det dagliga arbetet ingår sysselsättning i form av trädgårdsarbete, matlagning, städning mm. Det är också betydelsefullt med en aktiv fritid och i Hammar finns möjligheten till fiske, promenader och andra aktiviteter.

I det dagliga arbetet ger du stöd utifrån ett motiverande förhållningsätt. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik.

Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete t ex. behandlingsassistent, behandlingspedagog. Socialpedagog, socionom eller motsvarande. Erfarenhet av MI- motiverande samtal, KBT och / eller annan evidensbaserad metod är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet av socialt arbete med beroendeproblematik. Som person är du ansvarstagande, självständig, och drivande samt flexible. Har förmågan att prioritera och arbeta i ett team samt självständigt även vid ändrade omständigheter. Du trivs att jobba med vuxna män i deras förändringsarbete och utveckling. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har datavana och god erfarenhet av dokumentation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort krävs för tjänsten.

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister erfordras före anställning.

Intervjuer kommer ske fortlöpande. Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Arbetet är förlagt på ett 4-veckors schema rullande dygnsschema med sovande jour.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hammars Prästgård

Placering

Askersund

Kontaktperson

AB Trois10

Dela jobbannonsen

Anmäl annons