Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlingspedagog, Vemyra

Randstad · Sollefteå · Ansök senast 27 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Har du vad som krävs? Är det du som ska bidra till att våra ungdomar får ett bättre liv? Sök då en tjänst som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Vemyra. 

SiS ungdomshem Vemyra befinner sig i en utvecklande fas, där arbetet som behandlingspedagog står i fokus. Institutionen har en ny ledningsgrupp som under hösten kommer att berikas med fler nya tillskott. 

Ansvarsområden

I rollen som behandlingspedagog deltar du i planeringen och genomförandet av ungdomarnas vistelse. Arbetet ställer höga krav på samarbete, såväl med andra behandlingspedagoger som med övriga professioner. Du kommer som en vuxen förebild att arbeta nära ungdomarna och hjälpa till i vardagen, vilket även innefattar vardagssysslor som städning och tvätt. 

Arbetstider

Anställningsform: tillsvidare med inledande provanställning 6 månader
Omfattning: Hel- och deltid.

Kvalifikationer

Du ska ha följande;
* minst ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (YH/KY) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete
• minst ha 3 års erfarenhet från arbete med vård och behandling 
• ha erfarenhet av arbete med aktuell målgrupp
• kunna förmedla dig i tal och skrift
• ha datorvana
• ha erfarenhet av dokumentationsarbete

Det är meriterande om du:
• har utbildning i motiverande samtalsteknik (MI)
• har utbildning i annat behandlingsprogram som bedöms lämpligt
• har arbetat i låsta miljöer

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och styras av etik och värderingar. Vidare måste du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Som vuxen förebild är du stabil, kontrollerad i stressituationer och en person som skapar kontakter lätt. Du behöver ha ett gott omdöme eftersom vården bedrivs med tvång och är komplex. Stor vikt läggs därför vid den personliga lämpligheten. Resor i tjänsten kan förekomma.

Ansökan

Senaste ansökningsdag: 21-06-27. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. 
Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd direkt av SIS Vemyra. 
För mer information om tjänsten kontakta gärna: Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad Care 070-1606446 alt. pernilla.hakansson@randstad.se 


Fackliga företrädare;
Henrik Isgren, Saco-S, 010-453 56 26
Mikael Wuopio, OFR, 070-554 41 32
Mika Erkkonen, SEKO 010-453 52 12

Om företaget

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en statlig myndighet som bedriver individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och vuxna missbrukare och verkställer sluten ungdomsvård. Myndigheten har ett meningsfullt syfte som ligger till grund för hela verksamheten. Hos oss får du som medarbetare en chans att göra skillnad för samhällets mest utsatta ungdomar och vuxna missbrukare. 

Institutionen består av tre avdelningar som tar emot skolpliktiga flickor med antisocialt beteende och i förekommande fall missbruk. Varje avdelning leds av en avdelningsföreståndare som är närmsta chef för 12 behandlingspedagoger. Vid institutionen finns också en fullt utbyggd skolverksamhet, behandlingssekreterare, sjuksköterska samt psykolog. Tillsammans driver alla funktioner behandlingen framåt.  

SiS verksamhet ska vara jämlik och fri från diskriminering och utföras med god etik och hög kvalitet. Vårt arbete präglas av hög tillgänglighet och rättssäkerhet som tar sin utgångspunkt i tydliga riktlinjer och ramverk. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Sollefteå

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons