Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlingspedagog Stödboende

Anton-Stödboende · Malmö · Ansök senast 27 juni

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Anton HVB AB bedriver ett HVB i nordvästra Skåne, i närheten av Åhus. Moderbolaget Anton Utbildning AB bedriver två grundskolor och tillhörande förskolor i Kristianstad. I april 2020 startade Anton HVB igång en helt ny verksamhet i Malmö, Stödboende för åldersgruppen 16-20 år med sex platser. Stödboendet är beläget i centrala Malmö. Målgruppen för vårt stödboende är ungdomar med en psykosocial problematik, som lever i en konfliktfylld eller på annat sätt har en otillfredsställande hemsituation.

I Anton Utbildning brinner vi för att jobba utifrån en tydlig värdegrund och vi tror på att bygga trygga miljöer, med trygga vuxna, för våra ungdomar. Målet är att ungdomarna skall under trygga former träna och forma, samt förberedas för ett självständigt vuxenliv. Ungdomarna skall erbjudas ett individuellt anpassat stöd utifrån deras behov. Vi tror på att vårt stödboende skall bygga på tydlig struktur och rutiner där ungdomarna får den stöttning och vägledning de behöver för att fungera i sin vardag.

Vi söker dig som har ett lågaffektivt bemötande och förmågan att hantera stress. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Din roll

I rollen som behandlingspersonal utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat, måltider, träning, städning, ekonomi, fritidsintressen, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till fortsatt skolgång eller annan sysselsättning. I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån vårdplaner.


Dina kvalifikationer

Du har utbildning/erfarenhet inom behandlingsvård. Det är krav på att du har erfarenhet av arbete med målgruppen eller utbildning. Det är även meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av MI, RePulse, ÅP eller Connect. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper av det svenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Godkänd vandelskontroll från polisens misstanke- och belastningsregister erfordras.


Anställningsvillkor

Arbetstider dag/kväll och helgtjänstgöring.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Anton-Stödboende

Placering

Malmö

Kontaktperson

Anton Utbildning AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons