Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlingspedagog Hammersta HVB

Lejongruppen · Salem · Ansök senast 23 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och skapa Sveriges bästa HVB-verksamhet?

Till vårt HVB i Rönninge söker vi nu en behandlingspedagog för heltidstjänst.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar. Våra HVB tar emot pojkar 14-18 som hamnat snett i samhället med socialt nedbrytande beteende som följd.

Du är utbildad socialpedagog eller motsvarande.

Vi vill att du har erfarenhet av liknande arbete, är engagerad och nyfiken. Du har lätt för att skapa kontakt med människor, har god social kompetens i både tal och skrift. Du är tålmodig, stresstålig och har förmåga att se skillnad på människa och problematik. Du har lätt för samarbete och har både förmåga att ta egna beslut och lyssna på andra.

Du erfarenhet av målgruppen och arbete med behandling med KBT-inriktning och MI. Du behärskar en eller flera av insatserna Ett nytt vägval, A-CRA eller rePulse.

I arbetet som behandlingspedagog ska Du skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.

I vardagen arbetar Du också med fokus på varje ungdoms individuella behov där Du som personal står för trygghet, värme och en hållning där vi är goda förebilder för våra ungdomar.

Du är med ungdomarna i deras vardag vilket innefattar allt från matlagning och städning, till skola, läxor och fritidsaktiviteter, där du har en viktig roll som aktivt stöd och mentor.

Du är kontaktperson för en till två ungdomar. Med det följer ansvar för ungdomens kontakter med socialtjänst, vårdnadshavare och skola.

Du skriver journaler i vårt elektroniska system.

Du upprättar genomförandeplaner och skriver månadsrapporter.

Du kommer självständigt att genomföra behandlande samtal och övningar med ungdomarna, enskilt eller i grupp.

Du kommer mestadels att jobba dygn, det innebär att du börjar du på morgonen, mitt på dagen eller eftermiddagen och sover sedan kvar på boendet till morgonen efter (så kallad sovande jour). Du skriver journaler i vårt elektroniska system.

Körkort är ett krav.

Om Lejongruppen

Lejongruppen jobbar med HVB-hem och familjehem för pojkar med behandlingsbehov i Storstockholm/Mälardalen. Lejongruppens inriktning är pojkar som hamnat snett i samhället med havererad skolgång, kriminalitet och missbruk som följd.

Vi vill skapa Sveriges bästa HVB- och familjehem!

Vi jobbar bara med en målgrupp, och det gör att kan vi knyta de bästa specialisterna på målgruppen till oss. Vi erbjuder en sammansatt och individanpassad vårdkedja. Hela vägen. Från kartläggning och utredning, öppenvård, placering på behandlingshem eller familjehem, till utsluss och eftervård. I samtliga steg ges evidensbaserade behandlingsinsatser som sätter ungdomen i fokus. Kvalitet rakt igenom.

Målet är att ge de unga förutsättningarna att ta kommandot över sitt eget liv!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lejongruppen

Placering

Salem

Kontaktperson

Lejongruppen AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons