Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlingsassistent

Villa Viking · Herrljunga · Ansök senast 8 sep.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om oss

Villa Fredriksborg är ett öppet HVB boende som tar emot ungdomar mellan 14-20 år, både killar och tjejer. Villa Fredriksborg ligger centralt beläget i Herrljunga. Behandlingsarbetet bedrivs med fokus på ungdomar som har ett eller flera av följande: utåtagerande beteende, upplevt trauma,

psykosocial problematik, neuropsykiatriska diagnoser, utsatt för hedersproblematik, självskadebeteende.

På Villa Fredriksborg jobbar 12 personer på schemarad.

Dina arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent är din uppgift att hjälpa ungdomar i deras vård och behandling, så som stötta, vägleda, gräns sätta och motivera. Arbetet med ungdomarna genomsyras av ett salutogent synsätt, miljöterapeutiskt förhållningssätt, humor och tydlighet i vardagen.

Vi arbetar med kontaktmannaskap, varje ungdom har en ordinarie och en vice kontaktperson. Alla i arbetsgruppen hjälps åt i arbetet kring ungdomen men kontaktpersonen (KP) är den som ansvarar mest för processerna i behandlingsarbetet och kontakterna runt ungdomen. KP-samtal och KP-dagar är en mycket viktig del i behandlingen

Behandlingsarbetet bedrivs både enskilt och i grupp.

Som behandlingsassistent ingår vardagliga sysslor med ungdomen, så som laga mat, städ och tvätt. Pedagogiska aktiviteter så som värderingsövningar, samtal och social färdighetsträning. Stöd i kontakt med vänner, familj, socialtjänst, skola, hälso-och sjukvård, praktikplatser, tandvård och andra samhälleliga instanser.

Arbetstiden är oregelbunden med arbete på dagtid, kväll, helg och sovande natt

Dokumentation sker i journalsystemet IDOK

Om dig

För att vara aktuell för tjänsten krävs minst 2- årig eftergymnasial utbildning inom relevant område t.ex socialpedagog, socionom, behandlingsassistent.

Du ska tycka om att arbeta med människor och ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Humor och tålamod är bra egenskap att ha i yrket. Erfarenhet av målgruppen är meriterande. Du har även tidigare vana av dokumentation och uttrycker dig verbalt i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som gillar att arbeta med ungdomar, kan sätta gränser och vara en god vuxen förebild. Du är lugn, stabil och trygg i dig själv och kan anpassa dig till olika situationer.

Som kollega är du hjälpsam, stöttande och flexibel och trivs både med att arbeta självständigt och i samarbete med andra. Vi ser helst att du är rökfri.

Vi erbjuder

För rätt person är detta en spännande tjänst i en dynamisk miljö med trevliga arbetskamrater. Det är utvecklande och utmanade. Arbetet bedrivs i att kunna efterlikna en hemlik miljö så långt som möjligt, med gemenskap, fritidsaktiviteter och resor. Måltider lagas och äts tillsammans med ungdomarna, sk pedagogiska måltider.

Villa Fredriksborg ligger centralt beläget i Herrljunga, där tågstationen ligger runt hörnet.

All personal har friskvård och fri tillgång till gym. Alla tillsvidareanställda utbildas i rePULSE. Handledning sker regelbundet.

Låter detta intressant.

Sök tjänsten genom att skicka CV och personligt brev till marie.holmstrand@glantan.org

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Har du frågor, kontakta

Marie Holmstrand, Personaladministratör

marie.holmstrand@glantan.org

0738539759

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Villa Viking

Placering

Herrljunga

Kontaktperson

Gläntan AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons