Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlingsassistent - behovsanställning

Behandlingsassistent - behovsanställning

Incola AB · Ljusdal · Ansök senast 31 mars (7 dagar kvar)

Extrajobb, Visstidsanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Ansökan behandlingsassistent i din ansökan

Grönåshemmet är ett HVB-hem för flickor och pojkar mellan 13 och 18 år. Ungdomarna som kommer till Grönåshemmet har varierad problematik som de erbjuds behandling och stöd för.

Vi söker dig med stor portion nyfikenhet, driv och vilja till att vara en del av vår arbetsgrupp. Vid behov behövs kompetent personal som behövs vid ordinarie personals frånvaro, samt vid ökat behov av bemanning.

Vi utvecklar oss ständigt och lägger därför fokus på kompetensutveckling där alla ges möjlighet till såväl arbetsrelaterad som personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetet passar dig som brinner för att arbeta i team, att tillsammans med dina arbetskamrater skapa trygghet och struktur för de placerade ungdomarna. Vi söker dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen. Som person är du mogen och trygg, samt kan vara en god förebild för ungdomarna. Du kommer utifrån teori och behandlingsinslag arbeta för att skapa motivation till förändring och bistå ungdomen i att utveckla sin förmåga att hantera sina känslor/svårigheter/problematik utifrån nya strategier. Grunden för vårt behandlingsarbete utgår från vikten av god allians med den enskilde.

Arbetet som behandlingsassistent innefattar bland annat enskilda samtal, ansvar och genomförande av skilda behandlingsinsatser, miljöterapeutiska inslag av praktisk karaktär, extern kontakt med uppdragsgivare, nätverk, sjukvård, skola med mera. Arbetet innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Meriterande är utbildning till behandlingspedagog/socialpedagog, behandlingsassistent, adekvat högskoleutbildning eller motsvarande.

Erfarenhet av målgruppen och/eller arbete med behandling är också meriterande, liksom vidareutbildning i; MI, Repulse, KBT, KSL, HAP och utbildning till drogterapeut.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och fallenhet.

Villkor

Vi kommer att begära utdrag från misstanke- och belastningsregistret som du själv begär ut från polisen. Urval kommer att ske löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Incola AB

Placering

Ljusdal

Kontaktperson

Incola AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Ansökan behandlingsassistent i din ansökan

Dela jobbannonsen