Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlare till Relationsvåldsteamet Järfälla

Behandlare till Relationsvåldsteamet Järfälla

Järfälla kommun · Järfälla · Ansök senast 20 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Tillsammans! Med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad, så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Och med det som grund ska vi nu utöka öppenvården och satsa på arbetet med relationsvåld. Om du gillar hur vi tänker - läs vidare! Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för äldreomsorg, funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Inom Individ-och familjeomsorgen ryms verksamhetsområdet Stöd-och behandling med Preventionsenheten, Råd-och stödenheten och Familjestödsenheten som arbetar förebyggande, stödjande och behandlande. Familjestödsenheten består av familjebehandlarteam, nätverksteam, relationsvåldsteam och ungdomsbehandlare. Tillsammans arbetar vi för att skapa individuella lösningar i förändringsarbetet, utifrån individernas/familjernas förutsättningar och behov. Vi arbetar med barn/ungdomar och deras familjer på uppdrag från socialtjänsten. Vi arbetar även enskilt med vuxna och har öppna mottagningar. Nu söker vi en samtalsbehandlare till vårt fantastiska relationsvåldsteam.

Arbetsuppgifter
Vårt relationsvåldsteam består av 4 behandlare. I vårt team erbjuder vi behandling till såväl den våldsutsatte som våldsutövaren och barn som bevittnat våld. Du kommer vara med i ett spännande utvecklingsarbete där vi tillsammans ska fortsätta att sätta ramar och strukturer för hur vi ska arbeta vidare med våldet ur alla perspektiv. Behandling i vår öppenvård handlar framförallt om att vara kreativ och våga tänka nytt. Uppdragen beskriver behoven och sedan skapar vi, tillsammans med den enskilde individen och/eller familjerna, hur och vad vi ska arbeta med för att nå målen. Vi arbetar i nära samarbete med hela öppenvården och socialtjänstens olika enheter. I verksamhetens uppdrag ingår också rådgivning till andra yrkesverksamma, utbildningar inom området våld i när relation samt att informera om verksamheten. Vi erbjuder extern handledning, kontinuerligt kompetensutveckling, metodträning, nära ledningsstöd och lägger stor vikt på god och hållbar arbetsmiljö!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av förändringsarbete/behandling med våldsutövare och/eller våldsutsatta. Du vill arbeta i individkontakter men kan också se vikten av att arbeta i olika familjekonstellationer när det bedöms möjligt och lämpligt. Du ser även vinster av att arbeta tillsammans i team och har en öppenhet, förståelse och respekt för alla parters behov av stöd inom ramen för våld i nära relation. Du har socionomexamen eller annan, av arbetsgivaren bedömd, likvärdig utbildning samt någon av följande vidareutbildningar: * terapeutisk utbildning motsvarande Steg 1. * utbildning i Icke-våldsbehandling - av ex ATV eller Utväg. * utbildning i Mäns våld mot kvinnor, Samtal med våldsutsatta eller Att arbeta med våldsutsatta vuxna. Meriterande om du har: * fördjupad kunskap om traumateori, utvecklingspsykologi eller anknytningsteori. Du ska också kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Järfälla kommun

Placering

Järfälla

Dela jobbannonsen

Anmäl annons