Jobbsafari är en del avschibsted logo

Behandlare till HVB i Tollarp

Samskapa Behandling AB · Kristianstad · Ansök senast 1 apr. (6 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Behandlare till HVB i Tollarp

Välkommen till Samskapa. Vi erbjuder stöd och behandling till utsatta barn, unga och deras familjer. Vi drivs av vår vision; “att få utsatta ungdomar att förstå och realisera sin fulla potential”. 

På Samskapa är vi medvetna om hur avgörande vår personal är för att möjliggöra utveckling GENOM våra ungdomar och familjer. Vi är övertygade om att vi når längre om vi använder allas samlade erfarenhet och kunskap i utvecklingsarbetet, därav företagsnamnet och anledningen till att vi kallar oss samskapare.

Vi på Samskapa inspireras av KASAM i relation till alla individer. Då vi menar att meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet är viktiga ingredienser för att skapa en god arbetsmiljö och hållbara behandlingsresultat.

Mer om rollen:

I denna tjänst kommer du att arbeta ensam under dina dygnspass men samarbeta i behandlingsarbetet med ditt team där ni tillsammans ansvarar för att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för en bra ny start i livet för ungdomarna.  Du kommer att ha en betydande roll i att skapa ett meningsfullt sammanhang där du Samskapar dina insatser tillsammans med ungdomen på ett personligt, ansvarsfullt och professionellt sätt. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med kreativa, lösningsfokuserade medarbetare i en behandlingsmiljö som präglas av en stark tro på människors inneboende resurser. Vi arbetar vi utifrån ungdomens enskilda behov, där ungdomen, vårdnadshavare och uppdragsgivaren är delaktiga i hela processen.

” Vi är det andra stället”

En viktig kulturell princip på Samskapa och i ungdomsresan är att vi är uthålliga och att vi står kvar. Vi är övertygade om att det är en avgörande faktor för att lyckas i behandlingsarbetet och vi anser att det är vårt professionella ansvar att försöka med allt som hör det professionella till och samarbetet med ungdomen.

Den centrala delen i arbetet är att skapa en utveckling GENOM ungdomen i riktning mot målen i genomförandeplanen. Det är också angeläget att du kan fånga essensen i målarbetet och har en förmåga att dokumentera det enligt gällande lagstiftning samt de praktiska delarna som gäller er vid arbete på HVB hemmet.

Vår målgrupp består av barn och ungdomar mellan 7 – 21 år med ett socialt nedbrytande beteende med eller utan neuropsykiatriska funktionsvariationer. På de enskilda HVB-enheterna bor ett barn/ungdom själv tillsammans med sin personal. Arbetet innebär därmed ensamarbete. Hot och våld kan förekomma och du behöver ha förståelse och förmåga att hantera uppstådda situationer. 

Information om tjänsten: 

 • Placering: Tollarp
 • Arbetstid: Dygnspass  (82%)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders tillämpad provanställning

Kvalifikationer (krav):

 • Eftergymnasial utbildning inom socialt arbete så som tvåårig behandlingspedagog eller socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med ett socialt nedbrytande beteende och/eller i kombination med neuropsykiatriska funktionsvariationer.
 • Du behärskar svenska språket i tal och skrift obehindrat
 • B-körkort 

 

Meriterande:

 • Rädda barnens TMO utbildning
 • Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar som uppvisar bristande och destruktivt strategier för att reglera affekt.
 • Kunskaper i lågaffektivt bemötande
 • Kunskap om Traumamedveten omsorg (TMO)
 • Baskunskaper i BBiC
 • Erfarenhet av olika journalsystem

Vem är du?

Vi ser gärna att du kommit en bit på väg som behandlare men du är behöver inte vara fullärd dock nyfiken på din omvärld och ditt nästa uppdrag.

Som person är du är en medveten med en god självinsikt i din yrkesroll. Vidare så har du ett genuint förhållningssätt och uppskattar arbetet med människor i utsatta positioner och du drivs av att arbeta mot målen i uppdragen. Som person har du en förmåga att bygga varaktiga relationer där du också på ett medvetet sätt har förmågan att växla mellan att sätta gränser och visa din omsorg och värme.

Du kan bromsa, vända, släcka ut, avleda och motivera barn och unga med icke önskvärda beteende. Samt att du har ett förhållningssätt i mötet med ungdomen, som utgår från att du förstår att ditt sätt att vara påverkar ungdomens beteende och känslor.

I enlighet med Socialnämndens beslut så krävs ett utdrag från Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister (blankett 442.7) i samband med anställning inom Välfärd samhällsservice. Du hittar blanketten via https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.  För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan begära utdraget, då handläggningstiderna kan vara långa.

Intervjuer genomförs löpande vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag gått ut. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till och godkänner att Samskapa kan sortera ut matchande Cv:n mot våra villkor och vi förbehåller oss rätten att ta bort Cv:n som inte överensstämmer med kraven.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan:  www.samskapa.com 


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Samskapa Behandling AB

Placering

Kristianstad

Kontaktperson

Samskapa behandling AB

Dela jobbannonsen