Barsebäck Kraft AB söker erfaren och engagerad Projektledare!

Barsebäck Kraft AB · Kävlinge

·

Ansök senast 14 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Passion for Energy

Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi

Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.

Vad vi söker

Nu söker vi en Projektledare som vill vara med att montera ned och riva Barsebäcksverket. Uppdraget sträcker sig över en lång tidsrymd, där bara den radiologiska nedmonteringen kommer att pågå i mer än 8 år, och omfattar många spännande och utmanande projekt. Flera av dessa är vi med och sätter standard för. Budgeten för hela rivningsprojektet är cirka 4 miljarder kronor, vilket gör det till ett av Sveriges största anläggningsprojekt.

Dina kollegor på avdelningen består av projektledare, projektingenjör, nedmonteringskoordinator samt servicekoordinator. Avdelningen ansvarar för ledning och genomförande av nedmontering och rivning. Avdelningen organiserar projektledning av arbetspaketen och koordinering av genomförandet. Till sin hjälp inhämtar man resurser ifrån angränsande avdelningar som t.ex. Drift och Underhåll, Skydd och Avfall.

Vad kommer du att jobba med?

Nedmonteringen görs i samarbete med våra kollegor på OKG AB som kommer att nedmontera två av sina reaktorer. I rollen som projektledare kommer du att leda projekt som främst innefattar resurser från Barsebäck Kraft AB, men det kan även innebära resurser från OKG AB.

Du kommer att ansvara för att leda, planera och koordinera delprojekt som ingår i nedmonteringen av Barsebäcksverket. Uppföljning av projekten med hänsyn till tid, kvalitet och ekonomiska ramar fram till projektets färdigställande ingår också i ditt ansvar.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker

Du har en teknisk högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du arbetar idag som projektledare alternativt har erfarenhet från att ha arbetat som projektledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom kärnkraftsområdet samt kunskap om lagar och krav inom området. Erfarenhet från att ha arbetat i en stor organisation med styrda processer ses som meriterande. Certifiering inom projektledning, exempelvis IPMA, är önskvärt.

Vi ser att engagemang är en viktig egenskap för att lyckas i rollen. Du känner personligt ansvar för dina arbetsuppgifter och förstår vikten av att leverera inom givna ramar. Du har en god samarbetsförmåga, är resultatorienterad och kommunikativ samt öppen för nya utmaningar. Du har förmåga att tänka nytt, trivs med att ta egna initiativ och bidrar gärna med lösningar i en dynamisk verksamhet.

Vi verkar i en internationell miljö och din förmåga att obehindrat kommunicera, både skriftligt och muntligt, på engelska såväl som svenska är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Barsebäck Kraft AB

Placering

Kävlinge

Kontaktperson

Sydkraft AB

Information om ansökan:https://jobs.uniper.energy/