Barsebäck Kraft AB söker en Friklassningsingenjör!

Barsebäck Kraft AB · Kävlinge

·

Ansök senast 21 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vad vi söker

Nu söker vi en friklassningsingenjör som vill vara med och montera ned och riva Barsebäcksverket. Uppdraget sträcker sig över en lång tidsrymd, där bara den radiologiska nedmonteringen kommer att pågå i mer än 8 år, och omfattar många spännande och utmanande projekt. Flera av dessa är vi med och sätter standard för. Budgeten för hela rivningsprojektet är cirka 4 miljarder kronor, vilket gör det till ett av Sveriges största anläggningsprojekt. Nedmonteringen och rivningen görs samordnat i ett program med våra kollegor i Oskarshamn samt våra internationella kollegor inom Uniper koncernen.

I rollen som friklassningsingenjör kommer du att ingå i avdelning Avfall som består av nio erfarna medarbetare. Teamet har ett brett spektra av roller såsom avfallsingenjörer, avfallsspecialist, friklassningsingenjör, processingenjör, miljöingenjör och logistiker. Vi sätter säkerheten främst och har ett gemensamt ansvar för att utveckla vår verksamhet. Vi ansvarar för radioaktiv avfallshantering, friklassning och konventionell avfallshantering samt för området yttre miljö.

Vad kommer du jobba med?

Som friklassningsingenjör kommer du främst att jobba med att utveckla och underhålla arbetssätt genom att planera, genomföra och följa upp verksamheten gällande friklassning.

Du kommer att arbeta med utförande och utveckling av nuklidspecifika mättekniker och totalgammamätningar. Du kommer också att jobba med utveckling av verksamheten inom friklassning, vilket också innebär att jobba med kravhantering inom verksamhetsområdet, handlägga myndighetaärenden, samt rapportera till organisationen och myndigheter.

Du förväntas också bistå vid radiologiska kartläggningsmätningar, framtagning av nuklidvektorer, samt vid planering och implementering av processer för extern behandling av material.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker

Vi söker en erfaren friklassningsingenjör med naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning inom radiofysik eller motsvarande som är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet och djup kunskap inom radiologiska mättekniker. Det är meriterande om du har erfarenhet av koppling till friklassningsprocesser eller annan relevant yrkeserfarenhet inom området radiologiska analyser. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap av radiologiska mätmetoder och specifikt nuklidspecifika mätningar, samt totalgammamätningar. Erfarenhet inom område radioaktiv avfallshantering, samt kunskap om lagar och krav inom området är också meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt, och har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi ser att engagemang, noggrannhet samt analytisk förmåga är viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Du känner personligt ansvar för dina arbetsuppgifter och förstår vikten av att leverera inom givna ramar. Du har en god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad samt har förmåga att planera, följa upp och prioritera om aktiviteter.


Passion for Energy

Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi

Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Barsebäck Kraft AB

Placering

Kävlinge

Kontaktperson

Sydkraft AB

Information om ansökan:https://jobs.uniper.energy/