Jobbsafari är en del avschibsted logo

Barnskötare till Älggården/ Tärnans förskolor

Barnskötare till Älggården/ Tärnans förskolor

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 11 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen

Rubinen, Smaragden, Opalen, Tärnan, Älggården och Frostmätarens förskolor tillhör ett förskolområde som ligger i västra delen av Malmö. I vår organisation har vi rektor, tre biträdande rektorer, tre förste förskollärare samt 80 kreativa och engagerade medarbetare. Älggårdens förskola ligger centralt i Limhamn och består av fyra avdelningar. Förskolan har flera gemensamhetsytor såsom bibliotek, ateljé och rörelserum. Utemiljön är varierande och inspirerar till lek och lärande. Tärnans förskola ligger i Limhamns sjöstad och består av fyra avdelningar. Förskolan erbjuder havsutsikt, modern arkitektur och en stor grön gård på taket. Här har vi också tillgång till havet, grönområden och fina lekplatser.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Våra värdeord, som vi har skapat tillsammans med våra medarbetare, är delaktighet, glädje, trygghet, lustfyllt lärande och nyfikenhet. För oss är det viktigt att våra värdeord är levande i vardagen och genomsyrar vårt pedagogiska arbete. Dessa ska även vara levande i mötet med både barn och vuxna.

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats i ett område med en målmedveten och stabil ledningsgrupp där du kan vara delaktig i olika processer och får möjlighet att driva fram kreativa idéer som utvecklar och utmanar förskolans verksamhet. Våra förskolor har inspirerande miljöer såväl inne som ute, vilka inbjuder barn och pedagoger till många olika lärprocesser. Vi har ett reflekterande arbetssätt och ser oss som medforskande pedagoger. Pedagogisk dokumentation och det kollegiala lärandet är två centrala och viktiga begrepp i vårt arbete.

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta som resurs i barngrupp och vet vad det innebär att vara professionell i sin yrkesroll - både i förhållande till läroplanen och kollegorna samt i mötet med barnen och deras vårdnadshavare. Du ser fram emot nya utmaningar, är nyfiken, har god samarbetsförmåga samt ser möjligheter och utgår från barnets perspektiv. Vi söker en person som utgår ifrån läroplanen och det systematiska kvalitetsarbetet för att säkerställa en god kvalitét i förskolan.

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du ska vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap inom TAKK och bildstöd samt erfarenhet av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje enskilt barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 3 månader med möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 augusti

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons